Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rajzpályázat és színházi előadás az autizmus világnapján

2019. április 2. 17:26
Az autizmus világnapján kiállításmegnyitóval és vonulással igyekeztek felhívni a társadalom figyelmét erre az állapotra, amiről sokan még mindig alig tudnak valamit.

A Városháza aulájában kedd délután nyitották meg azt a kiállítást, amelyen az Autispektrum Egyesület által az alkalomból kiírt rajz- és pólótervező pályázat legjobbjait is díjazták. A pályázatra több mint 250 munka érkezett be.

Ovádi Péter parlamenti képviselő örömét fejezte ki, hogy Veszprémben az Autispektrum Egyesület foglalkozik ezzel a témával, büszkék lehetnek az elmúlt öt évükre. Vezetőjük, Brokés Judit töretlen lelkesedéssel és lendülettel végzi áldozatkész munkáját – fogalmazott a képviselő.

Porga Gyula polgármester jelezte: ez a nap nemcsak az autizmus, hanem a láthatatlan munka napja is (április első keddje). A két témakör ezúttal szépen összeért: az a munka, amit nem fizetésért, hanem a családunkért, közösségünkért végzünk – a láthatatlan munka – igazán fontos az egyesület életében, amit olyan szülők hoztak létre, akik a közösségükön keresztül együtt tudnak megküzdeni nehézségeikkel. A polgármester hangsúlyozta: ki kell mondani, hogy szükség van a láthatatlan munkára és azokra az önkéntesekre, akik közösségeikért dolgozva tudnak értéket létrehozni.

A kiállításmegnyitót (melyen Lipták Kata, Nyakas Krisztián és Újvári Péter muzsikált) követően a résztvevők az Óváros térről a színház elé vonultak. A Petőfi Színház több mint 80 autizmus spektrumzavarral élő fiatalt látott vendégül az ezt az állapotot bemutató Esőember című előadásra.

Galériánk megtekintéséhez kattintson a képre!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Galéria
Kék lufis vonulás az autizmus világnapján
vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.