2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Rajzpályázat és színházi előadás az autizmus világnapján

2019. április 2. 17:26
Az autizmus világnapján kiállításmegnyitóval és vonulással igyekeztek felhívni a társadalom figyelmét erre az állapotra, amiről sokan még mindig alig tudnak valamit.

A Városháza aulájában kedd délután nyitották meg azt a kiállítást, amelyen az Autispektrum Egyesület által az alkalomból kiírt rajz- és pólótervező pályázat legjobbjait is díjazták. A pályázatra több mint 250 munka érkezett be.

Ovádi Péter parlamenti képviselő örömét fejezte ki, hogy Veszprémben az Autispektrum Egyesület foglalkozik ezzel a témával, büszkék lehetnek az elmúlt öt évükre. Vezetőjük, Brokés Judit töretlen lelkesedéssel és lendülettel végzi áldozatkész munkáját – fogalmazott a képviselő.

Porga Gyula polgármester jelezte: ez a nap nemcsak az autizmus, hanem a láthatatlan munka napja is (április első keddje). A két témakör ezúttal szépen összeért: az a munka, amit nem fizetésért, hanem a családunkért, közösségünkért végzünk – a láthatatlan munka – igazán fontos az egyesület életében, amit olyan szülők hoztak létre, akik a közösségükön keresztül együtt tudnak megküzdeni nehézségeikkel. A polgármester hangsúlyozta: ki kell mondani, hogy szükség van a láthatatlan munkára és azokra az önkéntesekre, akik közösségeikért dolgozva tudnak értéket létrehozni.

A kiállításmegnyitót (melyen Lipták Kata, Nyakas Krisztián és Újvári Péter muzsikált) követően a résztvevők az Óváros térről a színház elé vonultak. A Petőfi Színház több mint 80 autizmus spektrumzavarral élő fiatalt látott vendégül az ezt az állapotot bemutató Esőember című előadásra.

Galériánk megtekintéséhez kattintson a képre!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Képek
vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint

További cikkek

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Tízemeletnyi állványrendszert építettek
Elkészült az állványrendszer a vár alatti sportpályánál, ami a várnegyed megújításában játszik majd szerepet.
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Csak magyar rendszámú autóval lehet olcsón tankolni
Az ukrajnai háború okozta nehéz gazdasági helyzet következményeinek csökkentéséért több intézkedésről is döntött a kormány.
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".