Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Tavaszi Tekergő: Mutasd meg a művészeted te is a 12 fal mellett

2019. április 3. 17:02
Hatodik alkalommal rendezik meg április 13-án a Tavaszi Tekergőt a városban. A hagyományos programok mellett az óriási népszerűségre szert tett 12 fal kiállítást is újra visszahozzák a szervezők, ezúttal bárkinek lehetővé téve, hogy alkotásaival belakja az egykori zeneiskolát.

Az Együtt jobban festünk! szlogennel futó programelemmel már egyben 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évre gyúrnak a szervezők. A zeneiskola gyönyörűen kidekorált falai között most igazán élővé válik a művészet: helyi és balatoni hivatásos képzőművészek festenek majd itt, emellett amatőr festők, fotósok is megmutathatják itt alkotásaikat a helyszínen felhúzott mobilfalakon. Akinek kedve van, készítse be már most az ecsetet és a festéket, a fotókat vagy egy montázs képeit, és akár előre eltervezve vagy spontán alkosson a kedvére, mintha csak a Montmartre-on lenne.

Most bárki alkothat ittMost bárki alkothat itt

A szervezők egyébként azt szeretnék, ha mindez hagyománnyá is válna, jó idő esetén pedig az esemény résztvevőivel egy közös képet is terveznek készíteni a Petőfi Színház lépcsőjén – tájékoztatott Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke a rendezvény szerdai beharangozóján.

Nem ez az egyetlen újdonság ugyanakkor, amivel a turisztikai szezonnyitón találkozhatunk. Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén a színpad helyett egy LED falat állítanak fel az Óváros téren, ahol folyamatos élő közvetítés során követhetjük nyomon, mi zajlik éppen a kulturális terekben, kiállítóhelyeken vagy a titkos túrákon – így az sem marad le róluk, aki éppen falatozni kívánna a vásárban.

Hiszen az új ötletek mellett a jól bevált elemek sem maradnak el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából idén már összesen 40 kézműves termelő portékája közül válogathatunk az Óváros téren, amivel egy kicsit a vidéki életérzést is sikerül becsempészni a városba – emelte ki Sövényházi Balázs, a kamara Veszprém megyei elnöke.

Emellett többek között két alkalommal is ingyenesen megtekinthető lesz a Kabóca Bábszínház Mamlasz királyság krónikája című előadása, akik egy játéktérrel is készülnek, nyílt workshopot tart Gombrich Mester Művészeti Tanodája, lesz pincér futóverseny, ingyenes Veszprém séta, bejárhatjuk a Benedek-hegy gyomrában található óvóhelyet és azt is megtudhatjuk, hova vezet a Művészetek Háza titkos lépcsője.

Archív fotó: Domján AttilaArchív fotó: Domján Attila

A teljes program itt érhető el.

Porga Gyula polgármester szerint az elmúlt öt évben igazán hiánypótlóvá vált rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy egy kicsit a tősgyökeres veszprémiek is új szemmel tekinthessenek a városukra, és úgy fedezhessék fel Veszprém talán számukra is rejtett kincseit, mint a turisták.

Aki egyébként szeretne addig is feltenni a turistaszemüveget, az inspirálódhat Veszprém legújabb imázsfilmjével, melyet a Veszprém TV készített, és amely mától elérhető a polgármester hivatalos Facebook oldalán.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.