Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tavaszi Tekergő: Mutasd meg a művészeted te is a 12 fal mellett

2019. április 3. 17:02
Hatodik alkalommal rendezik meg április 13-án a Tavaszi Tekergőt a városban. A hagyományos programok mellett az óriási népszerűségre szert tett 12 fal kiállítást is újra visszahozzák a szervezők, ezúttal bárkinek lehetővé téve, hogy alkotásaival belakja az egykori zeneiskolát.

Az Együtt jobban festünk! szlogennel futó programelemmel már egyben 2023-as Európa Kulturális Fővárosa évre gyúrnak a szervezők. A zeneiskola gyönyörűen kidekorált falai között most igazán élővé válik a művészet: helyi és balatoni hivatásos képzőművészek festenek majd itt, emellett amatőr festők, fotósok is megmutathatják itt alkotásaikat a helyszínen felhúzott mobilfalakon. Akinek kedve van, készítse be már most az ecsetet és a festéket, a fotókat vagy egy montázs képeit, és akár előre eltervezve vagy spontán alkosson a kedvére, mintha csak a Montmartre-on lenne.

Most bárki alkothat ittMost bárki alkothat itt

A szervezők egyébként azt szeretnék, ha mindez hagyománnyá is válna, jó idő esetén pedig az esemény résztvevőivel egy közös képet is terveznek készíteni a Petőfi Színház lépcsőjén – tájékoztatott Neubauer Sándorné, a Veszprémi Turisztikai Egyesület elnöke a rendezvény szerdai beharangozóján.

Nem ez az egyetlen újdonság ugyanakkor, amivel a turisztikai szezonnyitón találkozhatunk. Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén a színpad helyett egy LED falat állítanak fel az Óváros téren, ahol folyamatos élő közvetítés során követhetjük nyomon, mi zajlik éppen a kulturális terekben, kiállítóhelyeken vagy a titkos túrákon – így az sem marad le róluk, aki éppen falatozni kívánna a vásárban.

Hiszen az új ötletek mellett a jól bevált elemek sem maradnak el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából idén már összesen 40 kézműves termelő portékája közül válogathatunk az Óváros téren, amivel egy kicsit a vidéki életérzést is sikerül becsempészni a városba – emelte ki Sövényházi Balázs, a kamara Veszprém megyei elnöke.

Emellett többek között két alkalommal is ingyenesen megtekinthető lesz a Kabóca Bábszínház Mamlasz királyság krónikája című előadása, akik egy játéktérrel is készülnek, nyílt workshopot tart Gombrich Mester Művészeti Tanodája, lesz pincér futóverseny, ingyenes Veszprém séta, bejárhatjuk a Benedek-hegy gyomrában található óvóhelyet és azt is megtudhatjuk, hova vezet a Művészetek Háza titkos lépcsője.

Archív fotó: Domján AttilaArchív fotó: Domján Attila

A teljes program itt érhető el.

Porga Gyula polgármester szerint az elmúlt öt évben igazán hiánypótlóvá vált rendezvény tökéletes alkalom arra, hogy egy kicsit a tősgyökeres veszprémiek is új szemmel tekinthessenek a városukra, és úgy fedezhessék fel Veszprém talán számukra is rejtett kincseit, mint a turisták.

Aki egyébként szeretne addig is feltenni a turistaszemüveget, az inspirálódhat Veszprém legújabb imázsfilmjével, melyet a Veszprém TV készített, és amely mától elérhető a polgármester hivatalos Facebook oldalán.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.