Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szokásos medrében folyik tovább a Séd

2019. április 9. 4:00
Bemutatták Veszprém kritikai folyóiratának – a Sédnek – idei második számát. Milyen helyszín lehetne kedvezőbb a lapszám bemutatására, mint a Kabóca Bábszínház otthonos társalgója, ahová belépve már többen olvasgatják a még friss példányszámokat.

Elsőként Szőke Kavinszki András, a Bábszínház igazgatója üdvözölte az olvasóközönséget, megköszönve, hogy színházáról – ahogyan az lenni szokott –, ismét születtek kritikák.

Kaptak „hideget, meleget”,

de az igazgató kiemelte, a negatív kritikákra is szükség van, és amennyire csak tudnak, próbálnak belőlük tanulni.

Géczi János, főszerkesztő ismertette a lap második számának különlegességeit, minthogy kivételesen nem került egy téma sem fókuszba, vagyis nem egy adott fesztivál vagy rendezvény köré épült az újság, hanem

főként kiskritikákból állt össze a tematika,

ehhez pedig több szerzőre volt szükség.

Emellett köszönetet mondott a kiadónak, Gerencsér András rektornak és a Pannon Egyetemnek, valamint a támogatónak, Porga Gyula polgármesternek, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának.

Az újságban nemcsak a kultúra, de természetesen a tudomány is mindig helyet kap: Géczi János kérésére Katona Lajos Tamás, geológus szóban mesélt cikkéről: a Laczkó Dezső Múzeum jól ismert kabalájának történetéről, a Legrégebbi hírességünk: a kavicsfogú álteknős című fejezetet részletezte. Végül az újság borítóját is ez a téma képezi le.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Gömbölyödő nép a magyar gasztronómia Gömbölyödő nép a magyar Szeptember 23-án Az étel étterme című beszélgetéssel indult útjára a Pannon Kultúrklub a Papírkutyában, mely esemény a Pannon Egyetem 75 éves jubileumához kapcsolódott. A moderátor Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője volt, aki Dudás Katalin gasztropszichológust valamint Forgács Attila pszichológust, a Pannon Egyetem docensét kérdezte. tegnap 21:22 Átadták a Szent Gellért-díjakat kultúra Átadták a Szent Gellért-díjakat A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat részeként szombat este átadták a Szent Gellért-díjakat is. 2024. szeptember 30. 11:53 A fény éltetői mi vagyunk kultúra A fény éltetői mi vagyunk A Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi szentmiséjét Felföldi László pécsi megyéspüspök mutatta be a Szentháromság téren, aki számos gondolatot intézett a fiatalokhoz. 2024. szeptember 30. 14:58 Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. 2024. szeptember 29. 19:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.