2019. október 15. // Teréz névnap

Verset posztoltoltak a Kossuth utcán

2019. április 12. 4:00
A Posztolj verset az utcára! Mozgalomhoz kapcsolódva a Művészetek Háza Veszprém is versposztolásra hívta a veszprémieket a költészet napján: délután egy versfalon oszthatták meg a járókelők kedvenc költeményeiket.

Bár Kilián László ötletgazda, az intézmény igazgató-helyettesének elmondása szerint örülne neki, ha a jövőben egy állandó versfalat is meg tudnának honosítani a belvárosban, ezúttal még csak egy mobil falon helyezhették el verseiket a járókelők.

Aki akart, saját költeményét vagy egy kedvenc magyar versét is felírhatta emlékezetből, de a szervezők is készültek. Az érdeklődők három verset kaphattak, amelyek közül a nekik leginkább tetszőt ragaszthatták fel a falra. Voltak köztük klasszikusok, de az Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódva akár még ma is köztünk lévő veszprémi költők darabjai is helyet kaptak, például Tungli M. Klárától, Botár Attilától vagy a 2008-ban elhunyt Széki Patka Lászlótól.

Az eseményen részt vettek az odaLÖKött KÖLtészet (Slam Poetry Veszprém) slammerei is, akik egy-egy verset el is szavaltak – ezt egyébként a bátrabbak szintén megtehették.

A kellemes időtöltéstől gondoskodott a Jó hangulat-klub és az Alig Színpad is, akik közös zenélésre és táncra hívták az arra járókat.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Régészeti kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban
Régészeti kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban
Nemcsak a természet, de a kulturális élet is egyre több színét mutatja meg az egyébként is pezsgő kínálatból. Szombat délután nyílt kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban, Kincsek utak mentén - Takácsi címmel.
Arcoskodás és medencés buli a Haszkovón
Arcoskodás és medencés buli a Haszkovón
Tudom, ez a cím enyhén szólva is hatásvadász. De talán megbocsájtják nekem ebben az esetben, hiszen a veszprémi Design Hét keretében, az EKF-et koordináló Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával létrejött Az arc, a medence, két torony és egy rom című szabadtéri kiállítás lényege éppen az, hogy kizökkentsen a megszokott (építészeti) sémákból, beindítsa a fantáziánkat és játékra hívjon.
Kezdjünk el lecsendesedni!
Kezdjünk el lecsendesedni!
Beköszöntött az ősz, és miközben az egész természet lenyugvásra int, a vakációkról hazatérve mi általában ilyenkor kezdjük el megint ezerrel taposni a mókuskereket. Pedig régóta halljuk, nagy szükségünk lenne a csendre, a lassításra. A jubileumi, 10. alkalommal jelentkező Csendnapok a Művészetek Háza Veszprém és az ITTMOST Egyesület szervezésében ismét remek alkalom erre.
Lépcsőről lépcsőre, de mindig magasabbra
Lépcsőről lépcsőre, de mindig magasabbra
Saját magát kísérletező embernek tartja, miközben magánéletében és a munkában is stabilitásra és nyugalomra törekszik. Egy ezeréves várost menedzsel a XXI. század kihívásai közt közel egy évtizede. Porga Gyulával, a lépcsők városának, Veszprémnek a polgármesterével beszélgettünk.
Veszprém is bekerült Európa kulturális és kreatív városai közé
Veszprém is bekerült Európa kulturális és kreatív városai közé
Hat magyar város, Budapest, Győr, Veszprém, Pécs, Szeged és Debrecen is bekerült harminc európai ország legtöbb kreatív és kulturális lehetőséget rejtő 190 városa közé - közölte az Európai Bizottság kedden.
2019. október 15. // Teréz névnap