Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kis esti segítség a szakmaválasztáshoz

2019. április 12. 20:13
Pénteken negyedszer rendezték meg a Szakmák Éjszakáját a Szakképzési Centrum iskoláiban.

A rendezvénnyel az általános iskolások pályaválasztását igyekeznek megkönnyíteni azáltal, hogy betekintést nyújtanak a szakmák kulisszái mögé, illetve az ezeket oktató intézményekbe. Idén nyolc helyszínen közel kétezer regisztrált résztvevő látogatott el az eseményre – mondta el Schindler Lászlóné, a centrum vezetője.

Az általános iskolások beleshettek a szakmák kulisszái mögéAz általános iskolások beleshettek a szakmák kulisszái mögé

Ovádi Péter parlamenti képviselő a veszprémi program központi megnyitóján a Jendrassik-Venesz középiskolában arról beszélt, hogy a szakmák éjszakája kiváló alkalom a gyerekeknek arra, hogy elgondolkozzanak azon, milyen szakmában képzelik el a jövőjüket. Tehetik ezt azért is, mert a szakmák visszanyerték régi presztízsüket.

Ovádi PéterOvádi Péter

Porga Gyula polgármester megköszönte a széleskörű együttműködést, aminek köszönhetően a rendezvény létrejött, így a szervező Szakképzési Centrum mellett a Tankerület segítségét is, akik az általános iskolákat mozgósították. Hozzátette: a fontos döntés előtt álló gyerekeknek nemcsak szakmát kell választaniuk, hanem egy életpálya mellett is le kell tenniük a voksukat.

A szakmák mellett a kulturális tehetség is megmutatkozott a JendrábanA szakmák mellett a kulturális tehetség is megmutatkozott a Jendrában

A jó döntés meghozatalához szükséges információkat ezen az estén a náluk néhány évvel idősebb diákoktól kaphatják meg, akik maguk is átélték nemrég ezt a döntési helyzetet. A polgármester megjegyezte: a jó szakemberekre szükség van, a környékbeli munkaadók türelmetlenül várják az oktatásból kikerülőket.

Porga GyulaPorga Gyula

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. ma 18:22 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.