2019. október 15. // Teréz névnap

Így telt a Táncsicsban a Szakmák Éjszakája

2019. április 14. 12:00
Ahogyan azt már korábban megírtuk, pénteken tartották a Szakmák Éjszkáját a Szakképzési Centrum iskoláiban, mi pedig megnéztük közelebbről, hogy néz ki egy ilyen esemény.

Ha van kutatók éjszakája, színházak éjszakája, tudósok éjszakája… miért is ne legyen szakmák éjszakája? Tette fel a kérdést Eveli Péter, a Táncsics igazgatója. Bár a 2016 óta megrendezett esemény kezdetben nem hozott magával annyi látogatót, ma már több mint ezer általános iskolást vonz be a program.

Ladányi Tamás Ladányi Tamás

Ezalatt a néhány év alatt a Táncsics sokat fejlesztett a rendezvényen: újabban kínálatuk egészét a tornacsarnokba tették, ahol minden szakmacsoport felállíthatta standját,

hogy az érkező általános iskolások be tudjanak „ülni” egy adott munkafolyamatba,

mint a csiszolás, a gravírozás, vagy éppen a kapura lövés.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Eveli Péter igazgató kiemelte, fontos, hogy az érkező iskolás diákok egy ablaknyitásnyira is, de betekinthessenek adott folyamatokba, akár sikerélményt szerezve valamely állomáson. A standoknál a középiskolás diákok várták a náluk csak néhány évvel fiatalabbakat, akik közvetlen bizalommal és érdeklődéssel fordultak társaikhoz.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Különlegesség, hogy az építészeti vonalon 3D-s nyomtatóval találkozhattak az érdeklődők, de a legnépszerűbb vonal talán minden évben a festés. Emellett rendészeti stand, fodrász „szalon” működött, de a szépészet alapszolgáltatásaival – mint a manikűr vagy a smink - is szembe találkozhattak.

Ladányi TamásLadányi Tamás

Eveli Péter szerint azért is jó a Szakmák Éjszakája, mert tovább lépve a kiállítás jellegen, a fiatalok látványosabb és interaktívabb esemény részesei lehetnek, noha a Táncsics a pályaválasztási nyíltnapokat is erre az analógiára szokta felépíteni.

Szabó Eszter
2019. október 15. // Teréz névnap