Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Európai élcsapat az MKB Veszprém” / Plusz kettő illetve plusz négy év biztonság kézilabdásainknak

2008. május 5. 16:29
Harmincegy év alatt talán még nem volt ilyen fontos nap az MKB Veszprém életében, hiszen ott vagyunk a bajnoki döntőben, az európai kupadöntőben, épül az új otthon, ráadásul ma két olyan szerződés köttetik egy napon, mely biztonságot, stabilitást jelent a csapatnak, - mondta Hajnal Csaba klubcsapat igazgató hétfőn délután. A Magyar Külkereskedelmi Bank 2010-ig, további két évre, Veszprém önkormányzata pedig 2012-ig, további négy évre hosszabbította meg a csapattal a támogatásról szóló szerződést.

Hajnal Csaba beszédében kiemelte, hogy mennyire fontosak ezek az anyagi vállalások, az ismert gazdasági nehézségek mellett.  Ez a csapat, amelyik 15 magyar bajnoki címet nyert el, és többször játszott már európai döntőt, most újra a nagy győzelmek kapujában áll. Közös cél, hogy az MKB Veszprém Európa nagy klubja maradjon, melyhez az első lépés lesz, ha most újra hazahozzák a kupát – mondta az ügyvezető igazgató. Ahhoz, hogy a célok ne csak álmok maradjanak elengedhetetlen a stabilitás, az anyagi biztonság, fogalmazott Hajnal. Majd hozzátette, hogy az anyagi biztonságot a támogatók jelentik, az MKB-ra és városra pedig mindig számíthatnak, a nehéz helyzetekben is. A stabilitás másik alapköve az utánpótlás. A klubvezető hangsúlyozta, hogy több általános iskolával, egy gimnáziummal kötöttek együttműködési megállapodást és már a Pannon Egyetemmel is tárgyalnak. Így az a fiatal, aki Veszprémbe jön és kézilabdázni szeretne, egészen a diplomáig előre tervezheti az életét.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere hangsúlyozta, úgy szeretné a továbbiakban is vezetni  a várost, hogy maga körül mosolygós embereket lásson. Ma az MKB Veszprém hétvégi 5 gólos győzelme után a fogadáson pedig széles mosolyok fogadták a játékosokat. Mosoly nélkül, lehajtott fejjel nem lehet győzni, ezért a továbbiakban is ilyen bizakodó, küzdő szellemet vár el a csapattól a város, - fogalmazott a polgármester. Ti csak játszatok, mi pedig dolgozunk. Dolgozunk azzal, hogy megépítjük a hozzátok méltó csarnokot, s ezzel megmutatjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a sport iránt, ezen belül is a kézilabda iránt, - tette hozzá.

Erdei Tamás, az MKB Bank vezérigazgatója hangsúlyozta, ez volt az első alkalom, hogy ilyen széles vállal álltak oda egy csapat mellé. Nem csak a pénzüket, hanem a nevüket adták, és bátran mondja, nem bánták meg. Tökéletesen elégedettek a csapat játékával. Ezt az elégedettséget bizonyítja, hogy az idei évben a két évvel ezelőtti szerződésben vállaltakat megduplázták.  A távlati cél pedig még a mai állapoton is túlmutat. Még tovább kell lépni, tovább bővíteni a csapatot olyan játékosokkal, hogy az MKB Veszprém Európa legütősebb férfi kézilabda csapata legyen, - mondta Erdei.

Mocsai Lajos vezetőedző kimagaslóan fontos eseménynek nevezte a mai napot, hiszen, ahogy fogalmazott, amikor ilyen szerepet kap az élsport a nagynyilvánosság előtt, az ünnepnap. Ezek a fiatal játékosok nem csak komoly fizikai munkájukat, de társadalmi, szellemi erejüket beleadják a csapatépítésbe, a játékba. Küzdőszellem, a fair play játékukkal bizonyították igazi érzelmi intelligenciájukat, - jelentette ki a vezetőedző.

További fotók a képgalériában:

http://www.vehir.hu/kepgaleria/kiallitasok+rendezvenyek/2008-05-05/ket+szerzodes+egy+napon+a+nagy+gyozelem+kapujaba.html
Füssy Angéla
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.