Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gerebics bronzérmet lőtt

2009. július 15. 17:23 // Forrás: MTI / NSO / vehir.hu
A füzfői kétszeres olimpikon a szétlövést követően a harmadik helyen végzett az Eszéken zajló Európa-bajnokságon.

Gerebics Roland 190 korongos teljesítménnyel, szétlövés után bronzérmet szerzett dupla trapban az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző – Vasvári Erzsébet szakágvezető tájékoztatása szerint – az alapversenyt 144 korongos országos csúcsbeállítással a harmadik helyen zárta, majd a fináléban 46 korongot talált el az ötvenből.

A döntő végén a második helyen hármas holtverseny alakult ki, így következhetett a szétlövés, melyben Gerebics másodikként "esett ki", ami harmadik helyet jelentett a számára.

„Tekintve, milyen nehéz anyagi körülmények között kellett készülnöm, mennyi nehézséggel kell megbirkóznom mostanság, a tízszeresét éri számomra ez az érem, mint egyébként” – mondta az MTI-nek Gerebics.

„A versenyt kicsit nehezen kezdtem, az első 50 korongból négyet is rontottam, a folytatásban azonban nagyon jól ment. A finálé iszonyatosan nehéz volt, nagy volt a nyomás. Az elején hármat is hibáztam, aztán váltottam, s az utolsó előtti korong kivételével jól céloztam. A szétlövés pedig így sikerült. Nagyon örülök, de a formámat a későbbi világbajnokságra szeretném kiélezni.”

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.