2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Finomhangolják a helyi járatos menetrendet

2019. április 25. 1:00
Immár negyed év tapasztalatával rendelkezve a V-BUSZ a menetrend újabb finomhangolását végzi el.

A módosítások az 1, 3, 4, 4A, 5, 6, 7, 7A, 8, 10, 11, 20, 21, 22 és 24 számú helyi járatok közlekedését érintik.

Május 11-től 21 fős befogadóképességű, alacsonypadlós kialakítású minibuszok rendszerbe állításával, 14E jelzéssel új autóbuszjárat indul, mely az állatkert elérhetőségét javítja. Május elsejétől minibuszokkal javítják Csatárhegy közlekedését is, a járatok pedig egyúttal a Dózsavárost és a Bakonyalját is összekötik majd.

A V-Busz Kft. a MÁV-Start Zrt.-vel a közösségi közlekedés versenyképességének elősegítésére szolgáló megállapodást kötött. Ennek első elemeként 2019. április 12-étől a MÁV-Start által az országban elsőként a V-Busz Kft. részére szolgáltatott, valós idejű vonatinformációs rendszer adatait használva a Veszprém, Vasútállomásról induló autóbuszok a vonatok késéseinek előrejelzése alapján késleltetve indulnak, hogy a csatlakozások megvalósulhassanak. Ezen adatokat elemezve módosítják a 4-es és 11-es buszok Vámosi utcai fordulótól történő indulási időpontjait május elsejétől.

A Henger utcai járatok a műszakváltás időszakában a VALEO új logisztikai központját érintve közlekednek.

A V-Busz kidolgozta a tanítási szünetekre vonatkozó járatsűrűséget. Ezeken a napokon a 3-as, 4A, 5-ös, 6-os, 7-es/7A, 11-es, 22-es és 24-es autóbuszokon a hétköznapi indulások száma kevesebb, míg a 25-ös jelzésű autóbusz nem közlekedik.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre az ország számos pontjáról, továbbá ezentúl a Balatonfüred és Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a Tihanybusz nevet és logót viselik - közölte a MÁV-Volán-csoport.
Katonai menetoszlopra kell számítani a Bakonyban és a 8-ason
Katonai menetoszlopra kell számítani a Bakonyban és a 8-ason
Katonai menetoszlopra kell számítani az ország útjain június 12-én, vasárnap az alábbi útvonalon: Újdörögd – Nyírád (7317 sz. mellékút) – Devecser (8-as főút) – Veszprém (8-as főút) - Székesfehérvár - M7 - M0 - M3 - M35 - 4 sz. fő közlekedési útvonal – Hajdúhadház.
Több és rendezettebb parkolóhely a Vetési környékén
Több és rendezettebb parkolóhely a Vetési környékén
A Kemecse utca és környékének parkolási fejlesztéséről tartott lakossági fórumot Csík Richárd, önkormányzati képviselő a városrészben élőknek. A fórumon a képviselővel együtt véleményezhették az érintett veszprémiek az elkészült terveket, valamint választ kaptak több kérdésükre is.
Több térségben nagyot változik a Volánbusz menetrendje
Több térségben nagyot változik a Volánbusz menetrendje
Új menetrend szerint közlekednek a járatok számos autóbuszvonalon 2022. június 16-tól, a módosítások Veszprém megye forgalmát is érintik.
Egy hónap múlva jönnek a hosszabb rendszámok!
Egy hónap múlva jönnek a hosszabb rendszámok!
Július elsejétől egy betűvel meghosszabbodnak az újonnan kiadott magyar rendszámok - közölte az Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára közösségi oldalán szerdán.