2020. február 20. // Álmos névnap

Finomhangolják a helyi járatos menetrendet

2019. április 25. 1:00
Immár negyed év tapasztalatával rendelkezve a V-BUSZ a menetrend újabb finomhangolását végzi el.

A módosítások az 1, 3, 4, 4A, 5, 6, 7, 7A, 8, 10, 11, 20, 21, 22 és 24 számú helyi járatok közlekedését érintik.

Május 11-től 21 fős befogadóképességű, alacsonypadlós kialakítású minibuszok rendszerbe állításával, 14E jelzéssel új autóbuszjárat indul, mely az állatkert elérhetőségét javítja. Május elsejétől minibuszokkal javítják Csatárhegy közlekedését is, a járatok pedig egyúttal a Dózsavárost és a Bakonyalját is összekötik majd.

A V-Busz Kft. a MÁV-Start Zrt.-vel a közösségi közlekedés versenyképességének elősegítésére szolgáló megállapodást kötött. Ennek első elemeként 2019. április 12-étől a MÁV-Start által az országban elsőként a V-Busz Kft. részére szolgáltatott, valós idejű vonatinformációs rendszer adatait használva a Veszprém, Vasútállomásról induló autóbuszok a vonatok késéseinek előrejelzése alapján késleltetve indulnak, hogy a csatlakozások megvalósulhassanak. Ezen adatokat elemezve módosítják a 4-es és 11-es buszok Vámosi utcai fordulótól történő indulási időpontjait május elsejétől.

A Henger utcai járatok a műszakváltás időszakában a VALEO új logisztikai központját érintve közlekednek.

A V-Busz kidolgozta a tanítási szünetekre vonatkozó járatsűrűséget. Ezeken a napokon a 3-as, 4A, 5-ös, 6-os, 7-es/7A, 11-es, 22-es és 24-es autóbuszokon a hétköznapi indulások száma kevesebb, míg a 25-ös jelzésű autóbusz nem közlekedik.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

A hibrid autók évtizedei jönnek
A hibrid autók évtizedei jönnek
Ahogy egyre inkább érezzük a saját bőrünkön is a klímaváltozás hatásait, úgy az autóiparban is egyre nagyobb teret kapnak a környezetkímélő – vagy annak mondott – technológiák.
Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések
Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések
Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.
Nem krumplit szállít a V-Busz
Nem krumplit szállít a V-Busz
Hosszú huzavona után csütörtök este sikerült megtartani azt az ellenzéki közmeghallgatást, amelynek célkeresztjében a V-Busz működése és menetrendje állt. A Városházán az előzetesen várt paprikás hangulat helyett végül kialakult a sokak által hiányolt párbeszéd.
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
2020. február 20. // Álmos névnap