Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalokat támogat a Családokért és Gyermekekért Alapítvány

2019. április 26. 4:00
Az alapítvány két 18 éves tehetséges fiatalt, a hegedűn játszó Borit, és a röplabda játékos Edmondot támogatja a Veszprémi Megyebálon befolyt 500 ezer forintból.

Február végén tartottak ötödik alkalommal megyebált Veszprémben. A szervezők akkor megígérték, a tombolasorsolás bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlják fel.

A tombolák eladásából összesen félmillió forint folyt be, melyből 100 ezer forintot (fele-fele arányban) két fiatal megsegítésére fordít most az alapítvány.

A kedd délután a Családsegítő Szolgálat épületében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, összesen tízen pályáztak támogatásra, melyből most

két 18 éves fiatalnak, Vásárhelyi Borbála Zitának és Garamvölgyi Edmondnak szeretnének segíteni.

Szőke Veronika, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, mindkét fiatal tanulásban és tehetségben is jeleskedik, a pénzzel a további fejlődésüket kívánják támogatni. A fennmaradó 400 ezer forintot úgynevezett krízistámogatásra és gyermekprogramokra fordítják.

Vásárhelyi Borbála Zita a Padányi katolikus gimnázium magántanulója, mellette a Csermák Antal Zeneiskola 10. évfolyamos hegedűművésze.

„Mióta elhatározta, hogy zenei pályára megy, töretlen lendülettel, kivételes szorgalommal készül. Szépen fejlődik, miközben magántanulóként a gimnáziumban is szép eredménnyel tanul. A Gárdonyi Ifjusági Kamarazenekarban játszik, évek óta erősen kötődik a közösséghez, a nála fiatalabbaknak szívesen segít, akik felnéznek tudására és emberi kvalitásaira”- írták róla tanárai.

Vásárhelyi Borbála Zita Vásárhelyi Borbála Zita

Szülei öt gyermeket nevelnek. Bori álma, hogy a Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára eljusson, az alapítvány a pénzzel a szállási, utazási és részvételi díj fizetésében szeretne segíteni.

A Családokért és Gyermekekért Alapítvány másik támogatottja a Veszprémi Röplabda Klub U-19-es csapat irányítója és kapitánya, Garamvölgyi Edmond. Edzője azt írta róla, edzéseken rendszeresen 110%-ot nyújt, rátermett, korrekt, elkötelezett, jól kommunikál és megbízható fiatal.

„A sport mellett sem hanyagolja el tanulmányait, ennek leghitelesebb bizonyítéka, hogy az aktuális tanév matematika verseny országos döntőjébe is bejutott.” Tanulmányait a Közgazdasági szakgimnázium elvégzése után a Pannon Egyetem informatika szakán kívánja folytatni.

Garamvölgyi edmondGaramvölgyi edmond

Ge. Á.
további cikkek
A fejlesztő foglalkozás ablak a világra A fejlesztő foglalkozás ablak a világra Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.   tegnap 20:09 Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Jurij C.-t, a Hableány katasztrófáját okozó Viking Sigyn kapitányát kedden Budapesten. Az ítélet nem jogerős. tegnap 10:34 Megvan Magyarország kórképe Megvan Magyarország kórképe Alig tíz hónappal a felmérés után már közzé is tette a KSH a részletes népszámlálási adatokat. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen helyzetben van jelenleg az a 9,6 millió ember, amit magyar társadalomnak hívnak. tegnap 10:32 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. tegnap 14:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.