2022. június 26.
//
János névnap

Fiatalokat támogat a Családokért és Gyermekekért Alapítvány

2019. április 26. 4:00
Az alapítvány két 18 éves tehetséges fiatalt, a hegedűn játszó Borit, és a röplabda játékos Edmondot támogatja a Veszprémi Megyebálon befolyt 500 ezer forintból.

Február végén tartottak ötödik alkalommal megyebált Veszprémben. A szervezők akkor megígérték, a tombolasorsolás bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlják fel.

A tombolák eladásából összesen félmillió forint folyt be, melyből 100 ezer forintot (fele-fele arányban) két fiatal megsegítésére fordít most az alapítvány.

A kedd délután a Családsegítő Szolgálat épületében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, összesen tízen pályáztak támogatásra, melyből most

két 18 éves fiatalnak, Vásárhelyi Borbála Zitának és Garamvölgyi Edmondnak szeretnének segíteni.

Szőke Veronika, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, mindkét fiatal tanulásban és tehetségben is jeleskedik, a pénzzel a további fejlődésüket kívánják támogatni. A fennmaradó 400 ezer forintot úgynevezett krízistámogatásra és gyermekprogramokra fordítják.

Vásárhelyi Borbála Zita a Padányi katolikus gimnázium magántanulója, mellette a Csermák Antal Zeneiskola 10. évfolyamos hegedűművésze.

„Mióta elhatározta, hogy zenei pályára megy, töretlen lendülettel, kivételes szorgalommal készül. Szépen fejlődik, miközben magántanulóként a gimnáziumban is szép eredménnyel tanul. A Gárdonyi Ifjusági Kamarazenekarban játszik, évek óta erősen kötődik a közösséghez, a nála fiatalabbaknak szívesen segít, akik felnéznek tudására és emberi kvalitásaira”- írták róla tanárai.

Vásárhelyi Borbála Zita Vásárhelyi Borbála Zita

Szülei öt gyermeket nevelnek. Bori álma, hogy a Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára eljusson, az alapítvány a pénzzel a szállási, utazási és részvételi díj fizetésében szeretne segíteni.

A Családokért és Gyermekekért Alapítvány másik támogatottja a Veszprémi Röplabda Klub U-19-es csapat irányítója és kapitánya, Garamvölgyi Edmond. Edzője azt írta róla, edzéseken rendszeresen 110%-ot nyújt, rátermett, korrekt, elkötelezett, jól kommunikál és megbízható fiatal.

„A sport mellett sem hanyagolja el tanulmányait, ennek leghitelesebb bizonyítéka, hogy az aktuális tanév matematika verseny országos döntőjébe is bejutott.” Tanulmányait a Közgazdasági szakgimnázium elvégzése után a Pannon Egyetem informatika szakán kívánja folytatni.

Garamvölgyi edmondGaramvölgyi edmond

Ge. Á.

További cikkek

Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.
Mit lehetne kezdeni a belvárosi prérivel?
Mit lehetne kezdeni a belvárosi prérivel?
A Balaton bútorgyár egykori területe évek óta üresen áll a belvárosban. Az önkormányzat rövid távon parkolóként és rendezvényhelyszínként használná a 2023-as ünnepi évben, az ezt követő időszak fejlesztési tervei pedig még formálódnak. 2020-ban Szabó Bence akkori végzős építész hallgató diplomamunkájában felvázolt egy koncepciót.
Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain
Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain
A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre az ország számos pontjáról, továbbá ezentúl a Balatonfüred és Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a Tihanybusz nevet és logót viselik - közölte a MÁV-Volán-csoport.