Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém volt a megyebál díszvendége

2019. február 23. 3:00
Veszprém városa volt a díszvendége az idei megyebálnak, amit szombat este rendeztek meg a Megyeházán.

A bál házigazdája, Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: fontos ragaszkodnunk a közösségeket építő hagyományokhoz, mint amilyen a megyebál is, amit jelenlegi formájában ötödik alkalommal rendeztek meg.

A megyebál újkori hagyományai közé tartozik, hogy minden évben más Veszprém megyei település az esemény díszvendége – ezúttal Veszprém megyei jogú várost képviselhette polgármestere, Porga Gyula, aki pohárköszöntőjében is jelezte: a város olyan kulturális kínálattal érkezett a bálra, ami Veszprém sokszínűségét is hűen bemutatja. A tánczenét szolgáltató Rulett zenekar mellett rövid műsorral készült ugyanis a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a Bonita Sporttánc Egyesület és a Veszprémi Petőfi Színház, a díszvacsora zenei aláfestéséről pedig a Kapitány Vonósnégyes gondoskodott.

Dr. Navracsics Tibor uniós biztos, az esemény fővédnöke felhívta a jelenlévők figyelmét a felelősségvállalás fontosságra. Mint fogalmazott, sajnálatos módon negatív felhangja lett az „elit” szónak, pedig annak, hogy valaki az elit tagjává válhasson, elengedhetetlen feltétele, hogy több felelősséget vállaljon, többet dolgozzon az átlagembernél.

Rámutatott: a történelemkönyveket olvasva minden egyértelműnek és magától értetődőnek tűnik, azonban fontos felismernünk, hogy a történelem minden döntését emberek hozták. Akik dönthettek volna másként, lehettek volna hanyagabbak, vállalhattak volna kevesebb felelősséget, és akkor minden másként történt volna. Navracsics szerint ma a történelem legszebb korszakát éljük, felelősséget kell vállalnunk, hogy Veszprém – a megye és a város – ezt valóban ekként élje meg.

Az est során tombolasorsolást is rendeztek, melynek bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlották fel.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.