Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hajdu János nem folytatja

2009. július 17. 12:40 // Forrás: MTI / NSO
A szakember nem kívánja folytatni a munkát a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján. Utódjáról később döntenek.

Nem kívánja folytatni a munkát a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztján Hajdu János – a szakember a szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint pénteken közölte elhatározását Sinka Lászlóval, az MKSZ elnökével.

Hajdunak a sikerrel megvívott Európa-bajnoki selejtezősorozat után járt le a szerződése. A kontinensbajnokságot januárban rendezik Ausztriában.

A trénert – aki a női csapattal negyedikként zárt a pekingi olimpián – tavaly szeptemberben nevezték ki a férfi válogatott élére.

„Mindvégig tudtam, hogy csak megbízatásom lejártáig, az Eb-selejtezők végéig maradok szövetségi kapitány, mert ez és a szakmai igazgatói poszt hosszú távon szinte összeegyeztethetetlen egymással anélkül, hogy az egyik jelentősen sérülne. Eddig a szakmai igazgatói munkára jutott kevesebb időm és energiám, mostantól viszont teljes lendülettel erre szeretnék koncentrálni” – indokolta elhatározását a szövetség szakmai igazgatójaként is tevékenykedő Hajdu.

Sinka azt mondta: az utódlás kérdése legközelebb az MKSZ elnökségének jövő szerdai ülésén kerülhet szóba, végleges döntés pedig szeptember közepére várható.

Mivel július elején a női együttest vezető Imre Vilmos is lemondott posztjáról, jelenleg egyik magyar válogatottnak sincs szövetségi kapitánya.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.