2019. október 15. // Teréz névnap

Megalakult a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztal

2019. május 10. 21:13
Pénteken az alábbi sajtóközleménnyel bontott zászlót a legújabb ellenzéki kezdeményezés.

A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának elsődleges célja, hogy a demokratikus elvek és értékek szerint működő ellenzéki pártok, illetve társadalmi szervezetek együttműködésével a 2019-es önkormányzati választáson az általa támogatott jelöltek többségbe kerüljenek a képviselőtestületben, illetve az Ellenzéki Kerekasztal által is elfogadott polgármestere legyen Veszprémnek.

Az Ellenzéki Kerekasztal civil kezdeményezésre, az ellenzéki együttműködés szélesítésére és teljeskörűvé tételére jött létre informális szerveződésként.

A veszprémi Ellenzéki Kerekasztal résztvevői ellenzéki összefogást és győzelmet akarnak és nem pozíciókat, éppen ezért a legnagyobb alázattal néznek a jelöltállítás elé, amelynek folyamata során a győzelmi esély és a valódi ellenzéki elkötelezettség lesz a mérce.

Nem hatalmat akarunk, hanem a veszprémiek valódi érdekeit képviselni! Nem a központi hatalom helytartóját, hanem a veszprémiek érdekeinek legfőbb szolgálóját kívánjuk a polgármesteri székbe ültetni! Az Ellenzéki Kerekasztal a következő egy hónapban azon dolgozik, hogy a veszprémiek mihamarabb megismerhessék az ellenzék egyéni képviselőjelöltjeit, a polgármesterjelöltet és az ellenzéki kompenzációs lista összetételét.

A Kerekasztal megalakulását követően is nyitott marad, ahhoz további, az alapelveket elfogadó pártok és társadalmi szervezetek is csatlakozhatnak.

Az Ellenzéki Kerekasztal munkájában részt vevő szervezetek: # Lokálpatrióták a Városért # Magyar Kétfarkú Kutya Párt # Mindenki
Magyarországa Mozgalom # Momentum # MOST Egyesület # Szolidaritás # Kábelgyártó Vasas Szakszervezet

vehir.hu

További cikkek

A számok és ami mögöttük van
A számok és ami mögöttük van
11-7 arányban a kormánypárti képviselők kerültek többsége az ellenzékkel szemben a veszprémi közgyűlésben. Az arányok ismertek, viszont összehasonlítva a korábbi választásokkal, meglepő eredményeket kaptunk.
Porga Gyula: az első szó a köszöneté
Porga Gyula: az első szó a köszöneté
Vasárnap lezajlottak az önkormányzati választások Magyarországon, így Veszprémben is. Porga Gyula hétfőn reggel sajtótájékoztató keretében értékelte az eredményeket.
Kitöltöttük a választási TOTO-szelvényt
Kitöltöttük a választási TOTO-szelvényt
Célegyenesbe fordult a kampány, most vasárnap eldől, hogy milyen úton halad tovább Veszprém a következő öt esztendőben, nem csak az elnyert Európa Kulturális Főváros cím évében. Megnéztük a mögöttünk hagyott időszakot és szakértő segítségével megpróbáljuk megtippelni az eredményt.
A hatpárti ellenzék támogatná az idős és fiatal veszprémieket
A hatpárti ellenzék támogatná az idős és fiatal veszprémieket
Javítaná az időskorúak gondozási feltételeit és több felsőoktatási ösztöndíjast szeretne a veszprémi hatpárti összefogás.
Porga: Veszprém további fejlődéséhez egységre van szükség
Porga: Veszprém további fejlődéséhez egységre van szükség
Ahhoz, hogy Veszprém továbbra is dinamikusan fejlődő város maradjon, a Fidesz-KDNP jelöltjeit kell támogatni- mondta kampányzáró sajtótájékoztatóján Veszprém polgármestere.
2019. október 15. // Teréz névnap