Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A csúcsjelöltek vitájával folytatódik az EP-kampány

2019. május 13. 8:38 // Forrás: mti
Az európai pártcsaládok által az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek május 15-ei vitájával folytatódik az európai parlamenti (EP) választás kampánya.

A csúcsjelöltek között május 15-én moderált televíziós vitát szerveznek Brüsszelben. A vita 24 nyelven, élőben követhető az EP honlapján.

A másfél órás vitát az Európai Parlament plenáris üléstermében tartják, szerdán este 9 órától. A nyitóbeszédek sorrendjét sorshúzással döntötték el, a jelöltek az alábbi sorrendben szólalnak fel: Nico Cué (Európai Baloldal), Ska Keller (Európai Zöldek Pártja), Jan Zahradil (Konzervatívok és Reformerek Európai Szövetsége), Margrethe Vestager (Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért), Manfred Weber (Európai Néppárt), Frans Timmermans (Európai Szocialisták Pártja).

A vita témái között szerepel "Az én Európám: hogyan néz ki?", "Környezetvédelem" és "Értékeink és a világ". A vitát három, a Eurovision által kiválasztott újságíró vezeti.

vehir.hu
további cikkek
Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Létezhet-e európai identitás? Létezhet-e európai identitás? Az identitás kérdését járja körül a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának konferenciája, amelyen szerdán dr. Navracsics Tibor térségfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos az európai identitásról tartott előadást. 2023. június 21. 22:24 Megkoronázták III. Károly brit uralkodót Egyesült Királyság Megkoronázták III. Károly brit uralkodót Noha III. Károly angol király édesanyja halálának pillanatában automatikusan az Egyesült Királyság uralkodójává vált, csak most, május 8-án koronázták meg a londoni Westminster-apátságban, követve a több száz éves hagyományok előírásait. 2023. május 6. 14:04 Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten. 2023. január 31. 10:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.