Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Európa táncol. ÉSTE?

2019. május 16. 4:00
Lemezbemutató koncerten mutatkozik be harmadik albumával a veszprémi ÉSTE formáció pénteken este hattól az Agórában.

A különleges elnevezésű "Európa táncol" című lemez, zene és szöveg tekintetében is a zenekartól megszokott karakteres, egyedi atmoszférát nyújtja a hallgatóságnak, amelyet akkor lehet csak igazán megízlelni, ha nemcsak a fotelben ülve hallgatjuk meg a mély tartalmú alkotásokat, hanem a szerzőpáros dalai által teremtett légkört személyesen tapasztaljuk meg.

fotó: Baumann Bélafotó: Baumann Béla

Süle Zsolt zeneszerző-énekes, akit a nagyközönség a DAL 2018. döntőjébe jutott „Zöld a május” c. szerzeményével ismert meg igazán, de több színházi darab zenéje is az ő nevéhez köthető. Trócsányi Gergő szövegíró, énekes, színész, aki a 25 éves Hollywoodoo nevű rockzenekar frontembere és díjazott főszereplője Pálfi György világszerte elismert „Taxidermia” c. mozifilmjének: munkásságát Veszprém város idén Gizella-díjjal jutalmazta. Két teljesen különböző, ám nagyon karakteres szerző harmadik közös alkotása a lemez, amely tíz szerzeményt tartalmaz és április második felében jelent meg.

Pénteken az egyedülálló ÉSTE hangulat mellett, igazi ínyencségekre készülhetnek az előadásra érkezők: a harmadik lemez anyagából és korábbi kedvelt dalokból álló koncertet hallgathat, illetve nézhet meg a közönség.

"Mindazoknak ajánljuk, akik tartalommal bíró, elgondolkodtató, helyenként ironikus, máskor vicces, mégis fülbemászó, egyedi hangzású muzsikára vágynak."

"Európa táncol". Miért választottátok ezt a nem túl megszokott címet az új albumnak?

- Az albumon szereplő Európa táncol című dal alapján kapta a nevét a lemez, amely tartalmilag leginkább egy fohász, ami arról szól, hogy a szerző - jelen esetben én- szürkének, gyakran arctalannak, egyformának érzi a nagy multi-kulti időszakban lezajlott változásokat az európai nagyvárosok és az emberek fogyasztói viselkedésének ismeretében - mondta a címadó dalról Trócsányi Gergely.

"A 'táncolj még' refrén a színes, nyitott, mégis saját karakterrel rendelkező életminőség beállításáért való 'ima'."

A lemezen és koncerteken közreműködnek az ÉSTE Formáció tagjai: Dobosi Gergely-gitár, Marton Zoltán-trombita, Kiss Gergő-basszusgitár, Kulics Ádám-dob, Ruha Arnold-hegedű, illetve tangóharmonika.

Az új lemezen szereplő dalok egyikéhez már videó is készült.

A "kíváncsi fülek" az ízelítő videó után meghallgathatják a teljes lemezt is: https://magneoton.lnk.to/Este_Europatancol?fbclid=IwAR2znRceGUsYp83QHDmHW1SagxQN-IgKaTWtSAhoFN7nwwI5zuq8MgVq8_s

A lemezbemutató koncertre a jegyek elővételben az Agóra jegypénztárában, 1500 Ft–os áron válthatók!

Sulyok Georgina
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.