2020. május 25. // Orbán névnap

Európa táncol. ÉSTE?

2019. május 16. 4:00
Lemezbemutató koncerten mutatkozik be harmadik albumával a veszprémi ÉSTE formáció pénteken este hattól az Agórában.

A különleges elnevezésű "Európa táncol" című lemez, zene és szöveg tekintetében is a zenekartól megszokott karakteres, egyedi atmoszférát nyújtja a hallgatóságnak, amelyet akkor lehet csak igazán megízlelni, ha nemcsak a fotelben ülve hallgatjuk meg a mély tartalmú alkotásokat, hanem a szerzőpáros dalai által teremtett légkört személyesen tapasztaljuk meg.

fotó: Baumann Bélafotó: Baumann Béla

Süle Zsolt zeneszerző-énekes, akit a nagyközönség a DAL 2018. döntőjébe jutott „Zöld a május” c. szerzeményével ismert meg igazán, de több színházi darab zenéje is az ő nevéhez köthető. Trócsányi Gergő szövegíró, énekes, színész, aki a 25 éves Hollywoodoo nevű rockzenekar frontembere és díjazott főszereplője Pálfi György világszerte elismert „Taxidermia” c. mozifilmjének: munkásságát Veszprém város idén Gizella-díjjal jutalmazta. Két teljesen különböző, ám nagyon karakteres szerző harmadik közös alkotása a lemez, amely tíz szerzeményt tartalmaz és április második felében jelent meg.

Pénteken az egyedülálló ÉSTE hangulat mellett, igazi ínyencségekre készülhetnek az előadásra érkezők: a harmadik lemez anyagából és korábbi kedvelt dalokból álló koncertet hallgathat, illetve nézhet meg a közönség.

"Mindazoknak ajánljuk, akik tartalommal bíró, elgondolkodtató, helyenként ironikus, máskor vicces, mégis fülbemászó, egyedi hangzású muzsikára vágynak."

"Európa táncol". Miért választottátok ezt a nem túl megszokott címet az új albumnak?

- Az albumon szereplő Európa táncol című dal alapján kapta a nevét a lemez, amely tartalmilag leginkább egy fohász, ami arról szól, hogy a szerző - jelen esetben én- szürkének, gyakran arctalannak, egyformának érzi a nagy multi-kulti időszakban lezajlott változásokat az európai nagyvárosok és az emberek fogyasztói viselkedésének ismeretében - mondta a címadó dalról Trócsányi Gergely.

"A 'táncolj még' refrén a színes, nyitott, mégis saját karakterrel rendelkező életminőség beállításáért való 'ima'."

A lemezen és koncerteken közreműködnek az ÉSTE Formáció tagjai: Dobosi Gergely-gitár, Marton Zoltán-trombita, Kiss Gergő-basszusgitár, Kulics Ádám-dob, Ruha Arnold-hegedű, illetve tangóharmonika.

Az új lemezen szereplő dalok egyikéhez már videó is készült.

A "kíváncsi fülek" az ízelítő videó után meghallgathatják a teljes lemezt is: https://magneoton.lnk.to/Este_Europatancol?fbclid=IwAR2znRceGUsYp83QHDmHW1SagxQN-IgKaTWtSAhoFN7nwwI5zuq8MgVq8_s

A lemezbemutató koncertre a jegyek elővételben az Agóra jegypénztárában, 1500 Ft–os áron válthatók!

Sulyok Georgina

További cikkek

Az év második felében talán már mozizhatunk is
Az év második felében talán már mozizhatunk is
A hivatalos nyitás időpontjáról eddig ugyan még nem született döntés, a jelenlegi premierdátumok alapján úgy tűnik, a szakma azzal számol, hogy júliusban már ismét mehetünk moziba.
Alkotóművészeti pályázat vidéki városokban
Alkotóművészeti pályázat vidéki városokban
A vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
Eric Robertssel forgat természetfeletti thrillert a veszprémi függetlenfilmes
Eric Robertssel forgat természetfeletti thrillert a veszprémi függetlenfilmes
Az Oscar-díjra és három alkalommal Arany Glóbuszra jelölt Eric Roberts Gallai József 2021-ben vászonra kerülő filmjében tűnik fel. A helyi illetőségű rendezővel interjúztunk.
A veszprémiek is körbetáncolják a Kárpát-medencét
A veszprémiek is körbetáncolják a Kárpát-medencét
Kárpát-medencei néptáncokat és helyi hagyományokat bemutató kisfilm készül június 4-ére, a nemzeti összetartozás napjára Trianon 100. évfordulójára. Az országhatárokon átívelő online kezdeményezéshez Veszprém is csatlakozott.
Ismét kölcsönözhetünk olvasnivalót a könyvtárból
Ismét kölcsönözhetünk olvasnivalót a könyvtárból
Részlegesen újra elérhetők az Eötvös Károly Megyei Könyvtár szolgáltatásai az olvasók számára: előzetes bejelentkezés alapján, előre megadott időpontokban ismét lehet könyveket kölcsönözni náluk.
2020. május 25. // Orbán névnap