Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Mitől lesz szerethető egy munkahely?

2019. május 16. 11:45
A mai munkaerőpiaci viszonyok között, ahol a cégek valósággal versenyeznek a jelöltekért, kiemelt fontosságú vonzónak lenni a munkavállalók körében. A munkáltatóknak transzparensen kell hirdetniük a legfontosabb értékeiket, elkötelezettséget, megértést és fejlődési lehetőséget kell kínálniuk a munkavállalók számára.

A DreamJo.bs kezdeményezéséből létrejött Szerethető Munkahelyek Díj pontosan arra igyekszik motiválni a munkáltatókat, hogy mutassanak követhető példát, és fedjék fel, miért jó náluk dolgozni. Bizonyítsák be, hogy igenis léteznek szerethető munkahelyek.

Ez a bejegyzés is pontosan ezt a célt igyekszik szolgálni, vizsgáljuk meg tehát, mitől lesz szerethető egy munkahely?

Minden vállalkozásnál vannak egyedi értékek

A DreamJo.bs munkatársai a kezdeményezés keretei között, a különféle vállalkozásoknál végzett felmérések során legtöbbször bizonytalanságot tapasztaltak. A cégek érzik, hogy nagyon is hasznos lenne szerethető munkahelyként feltűnniük a jelöltek előtt, de nem tudják pontosan, mitől is lehetnének különlegesek.

Pedig a kutatások arra világítottak rá, hogy szinte minden egyes vállalkozás rendelkezik szerethető tulajdonsággal. Nem feltétlenül kell valami hatalmas horderejű dologra gondolni. A szerethetőség fakadhat a munkatársakkal szemben mutatott rugalmasságból, egyedi szokásokból, bizonyos szabályok elhagyásából vagy bevezetéséből, a cégen belül uralkodó hangulatból, lokációból és még sorolhatnánk hosszan.

A kulcs az őszinteség

Ahogy egy munkavállaló, úgy egy munkáltató sem fog hosszú távon nyerni azzal, ha torzítja a valóságot. Az őszinte, tiszta kommunikáció mindig kifizetődőbb.

Ha kis létszámú cég vagyunk, legyünk büszkék a családias közegre. Ha nagyobb létszámmal dolgozunk, emeljük ki a növekedés tényét. Amennyiben sikerül tűpontosan meghatározni a cégünk jellemzőit és ezt transzparensen kommunikálni a potenciális munkavállalók előtt, akkor az őszinteség a számukra is szimpatikus lesz.

A szerethetőség fokmérői

Vannak olyan tényezők, amelyeket a legtöbb munkavállaló előnyben részesít és kifejezetten keres, amikor állásinterjúra készül.

Ilyen a munka és magánélet egyensúlya, vagyis a rugalmas időbeosztás, a home office lehetősége, és ha hirtelen elintéznivaló akad, el lehessen szaladni egy órára. Szintén fontos a jó csapatszellem, ami képes a cégnél tartani egy-egy elvágyódó kollégát is. Jó társaságban repül az idő, és a munka is jobban esik.

Szintén kedvelt dolog, ha rendszeresen van lehetőség beszélni a vezetőkkel, jelezni lehet az észrevételeket, ha meghallgatják és bevonják a munkatársakat a céget érintő fontos döntéseket illetően. Sok munkavállaló keresi a szakmai fejlődés lehetőségét is, legyen szó akár közvetlenül a munkájához kapcsolódó tanulásról vagy egyéb képzésekről.

Végül nem szabad megfeledkeznünk a juttatásokról sem, melyek mértéke és jellege döntően képes befolyásolni egy munkahely szerethetőségét.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.