Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Miért válasszunk ággyá alakítható ülőgarnitúrát?

2019. május 16. 11:55
Ha kis lakással vagy kevés hellyel rendelkezünk, akkor mindenképp az ággyá alakítható kanapé az optimális megoldás. Ha pedig gyakran érkeznek olyan vendégek, akik nálunk töltik az éjszakát, vagy akár több napot is maradnak, akkor mindenképp érdemes ilyen ülőgarnitúrában gondolkodni.

Az alapvető különbség, hogy az ülőgarnitúra több darabból áll, amik között általában szerepel egy háromszemélyes, egy kétszemélyes kanapé és nem utolsó sorban egy fotel is. Legideálisabb esetben ezek mindegyike kinyitható, amivel nyerünk legalább 5 fekhelyet. Persze ha kisgyermekeket kell elhelyezni, ez a szám magasabb is lehet.

Természetesen vannak olyan ülőgarnitúrák is, amelyeknél nem minden elem nyitható, de azért praktikus, ha ez is egy szempont a választásnál. Az ággyá alakítható ülőgarnitúrákat is két külön kategóriába soroljuk, aminek az alapja a kinyitás módja és a rajta való alvás gyakorisága. Az egyik a kinyitható, a másik a kihúzható variáció.

A kihúzható ülőgarnitúra, avagy a vendégágy

Ahogy a nevében is szerepel, nem állandó alvásra tervezték, de alkalmanként használva jó szolgálatot tesz, és nem is káros. Ezt a típust ki kell húzni, és a kanapé alól kerül elő az ágy további fekvőfelülete, ami jellemzően 3 különálló darabból tevődik össze. Vagyis ebből kifolyólag különböző keménységűek és magasságúak a matracok. Ez huzamosabb ideig történő alvás esetében könnyedén derékfájást okoz, így nem javasolt a mindennapos használata.

Az esetek jelentős részében nem rendelkezik ágyneműtartóval, hiszen azt a helyet az ágy többi része foglalja el. Kivételt képez ez alól az a típus, aminek alul két nagy ágyneműtartó rekesze helyezkedik el, és annak a kihúzásával történik a kiágyazás. Az ágyneműtartó azért is sarkalatos pont egy kanapé tekintetében, mivel jó, ha el tudjuk helyezni valahova a cuccokat nappalra anélkül, hogy ehhez külön be kellene szereznünk egy ágyneműtartó szekrényt.

Állandó alvásra szánt, avagy kinyitható kanapé

Állandó alvásra a kinyitható kanapét érdemes választani, mivel ennél a típusnál a kinyitás módjából adódóan fejenként 1 teljes matracon töltjük az éjszakát. Vagyis ez az a kanapé, aminek nappal egy kényelmes háttámlája van, ellenben éjszakára pár mozdulattal franciaágyat varázsolhatunk magunknak. Itt az ülőfelület előrehúzásával feltárul az ágyneműtartó, majd a háttámla előre döntésével el is készült az éjszakai fekhely. Különösen jó hír, hogy nem kell sokat bíbelődni vele, így egy fárasztó nap után sem igényel sok erőfeszítést. Ez a típus alapvetően tartalmaz ágyneműtartót, így nem kell külön ágyneműtartó szekrényben gondolkodni.

Borítás tekintetében, ha állandó alvásra tervezzük, akkor mindenképp érdemes szövetet választani, mert az nem hideg és nem is csúszik, bár tisztítás szempontjából kevésbé praktikus.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.