Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Jövő héten jön A tánc fesztiválja

2019. május 17. 4:04
Május 22. és 26. között három helyszínen találkozhatunk a táncművészettel.

Az idei fesztivált már az Európa Kulturális Fővárosa eszmeiségét figyelembe véve szervezték meg, így olyan helyszíneken is találkozhatunk a táncosokkal, ahová korábban még nem tette be a lábát a rendezvény. Jó példa erre a Haszkovó lakótelep, ahol ezúttal nemcsak az Agórában, hanem a városrész más pontjain is belefuthatunk az előadásokba. Szerdán 17:30-tól például a Táborállás parkban a GK Társulat, 20:30-tól a Stromfeld 5/D lakóház tűzfala előtt Ladányi Andrea, csütörtökön 18 órától az Agórában a GK Társulat egy-egy előadása várja az érdeklődőket.

A fesztiválban is megjelenik az EKF-programban megfogalmazott térségi elv: a fesztivál egyes előadásait Veszprém vonzáskörzetének keleti kapujában, Inotán láthatjuk. Így itt érdemes keresnünk péntek 18 órától a DART Társulat modern techológiai megoldásokat is felvonultató Alfa című előadását, de szombaton ugyanebben az időpontban - versenyen kívül - a Székesfehérvári Balett Színház is bemutatkozik Naplemente című produkciójával, melyben Krámer Györgyöt is láthatjuk. Az inotai helyszínre külön buszjáratot indítanak Veszprémből.

A fesztivál hagyományos központi helyszíne, a Hangvilla sem maradt ki a programfüzetből. Szerdán Frenák Pál társulata a Frisson című darabbal nyitja meg a programsorozatot, csütörtök este Dudar Éva társulata állítja színpadra az Utópiát, pénteken a Közép-Európa Táncszínház két egyfelvonásos előadást mutat be, míg szombaton Pataky Klári társulata Mint egy táj című produkciójukat hozzák el a veszprémi közönségnek.

Szombat délelőtt gyereknapi programra csalogatják a családokat: a Győri Balett Forgószél című előadása az Óz a csodák csodáját dolgozza fel. A fesztivál zárásaként vasárnap hagyományosan gálát rendeznek, melyen a Magyar Táncművészeti Egyetem fiataljai mutatkoznak be, de egy másik műfajból is kóstolót kapunk: levetítik M. Tóth Géza Matches című filmjét.

vehir.hu
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.