Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fónagy: korábban lehetett korrigálni, most nem

2019. május 16. 19:55
-Korábban meg lehetett engedni a „félre ikszelést”, hisz később lehetett javítani, most más a helyzet- Fónagy János államtitkár fórumozott a közelgő EP-választásokról csütörtök este Herenden.

A nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár Ovádi Péter országgyűlési képviselővel tartott teltházas fórumot az Apicius Étterem és Kávéházban csütörtök este.

-Minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy gyerekeinknek és unokáinknak megőrizzük Magyarországot, olyannak, ahogy most ismerjük- mondta felvezetőjében Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség parlamenti képviselője.

Ovádi Péter a május 16-i herendi fórumonOvádi Péter a május 16-i herendi fórumon

Majd Fónagy következett, aki szerint a tét valóban a keresztény és zsidó kultúrkörön nyugvó Magyarország megőrzése. Mint mondta, eddig minden választás előtt hallottuk, miszerint az a sorsdöntő. A mostani választás azonban tényleg az, és abban tér el a korábbiaktól, -és minden következőtől-, hogy most nem lehet korrigálni az esetleges „mellé ikszelést”.

-Ki kell állni amellett, amit mondtunk. Amellett, hogy Magyarországot úgy képzeljük el, mint amilyen most: egy zsidó-keresztény kultúrkörön alapuló ország.Nemzeti közösségként akarunk élni a nagy európai érdekkör keretei közt, és nem akarunk feloldódni, és azt sem szeretnénk, hogy egy közös európai kormány mondja meg, hogy mi legyen Magyarországon, mit tanítsanak az iskolákban, milyen templomokat zárjanak be, vagy kegyeleti helyeket nyissanak- mondta.

-Szidnak minket, hogy nacionalisták vagyunk, és hogy bezárkózunk, de ez nem igaz.

A legtöbb magyar ember felmenői sok helyről jöttek, de döntő többségében mind európaiak. Ezt fel akarjuk adni, vagy meg akarjuk őrizni?

- erről szól a május 26-i választás Fónagy szerint, hisz ha nem a bevándorlásellenes pártok jutnak többségbe, még több közel-keleti és afrikai ember jön Európába, akik a tapasztalatok szerint nem tudnak beilleszkedni, és hozzák magukkal az iszlámon alapuló szokásaikat és kultúrájukat.

Az ENSZ- előrejelzések szerint sok tízmillióan készülnek még arra, hogy Európába jöjjenek. „A mohamedánok nem alkalmazkodnak Európához. Németországban nem lettek németek, török muszlimok maradtak. Ez érthető, de kezelendő dolog.

Magyarország vállalja ezt a vitát, és nem akadékoskodik, csak azt szeretné, ha tiszteletben tartanák az itteni döntéseket, és önként dönthetnének arról, kiket enged az országba. Kiemelte,

az Egyesült Államokba sokkal szigorúbb feltételek kellenek, hogy bárki az ország területére lépjen.

Fónagy beszélt arról is, a Fidesz a családok támogatásával, és nem a bevándorlók importálásával szeretné megoldani az egész Európát súlytó demográfiai problémákat.

Fónagy János teltház előtt fórumozott csütörtök esteFónagy János teltház előtt fórumozott csütörtök este

Kiállt amellett is, hogy a nehéz helyzetben lévő embereket támogatni kell, de ott, ahol a probléma keletkezett, és nem Európában. Magyarország ezt meg is teszi, hisz kórházakat, utakat és iskolákat épít a háborús övezetekben és katonákat is küld oda, ahová kell.

-A hazai ellenzék a nemzet feloldódása mellett kampányol. Ők közös európai kormányt akarnak és bürökráciát. Az ellenzék Brüsszelt képviseli Magyaroszágon és nem Magyarországot Brüsszelben- majd mutatott egy elemzést, amin látható volt, hogy az ellenzéki EP-képviselők minden bevándorlást támogató javaslatot megszavaztak, hovatovább azokat is, amelyek Magyarország ellen irányultak.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.