2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap

Fónagy: korábban lehetett korrigálni, most nem

2019. május 16. 19:55
-Korábban meg lehetett engedni a „félre ikszelést”, hisz később lehetett javítani, most más a helyzet- Fónagy János államtitkár fórumozott a közelgő EP-választásokról csütörtök este Herenden.

A nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár Ovádi Péter országgyűlési képviselővel tartott teltházas fórumot az Apicius Étterem és Kávéházban csütörtök este.

-Minden szavazatra szükség van ahhoz, hogy gyerekeinknek és unokáinknak megőrizzük Magyarországot, olyannak, ahogy most ismerjük- mondta felvezetőjében Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség parlamenti képviselője.

Ovádi Péter a május 16-i herendi fórumonOvádi Péter a május 16-i herendi fórumon

Majd Fónagy következett, aki szerint a tét valóban a keresztény és zsidó kultúrkörön nyugvó Magyarország megőrzése. Mint mondta, eddig minden választás előtt hallottuk, miszerint az a sorsdöntő. A mostani választás azonban tényleg az, és abban tér el a korábbiaktól, -és minden következőtől-, hogy most nem lehet korrigálni az esetleges „mellé ikszelést”.

-Ki kell állni amellett, amit mondtunk. Amellett, hogy Magyarországot úgy képzeljük el, mint amilyen most: egy zsidó-keresztény kultúrkörön alapuló ország.Nemzeti közösségként akarunk élni a nagy európai érdekkör keretei közt, és nem akarunk feloldódni, és azt sem szeretnénk, hogy egy közös európai kormány mondja meg, hogy mi legyen Magyarországon, mit tanítsanak az iskolákban, milyen templomokat zárjanak be, vagy kegyeleti helyeket nyissanak- mondta.

-Szidnak minket, hogy nacionalisták vagyunk, és hogy bezárkózunk, de ez nem igaz.

A legtöbb magyar ember felmenői sok helyről jöttek, de döntő többségében mind európaiak. Ezt fel akarjuk adni, vagy meg akarjuk őrizni?

- erről szól a május 26-i választás Fónagy szerint, hisz ha nem a bevándorlásellenes pártok jutnak többségbe, még több közel-keleti és afrikai ember jön Európába, akik a tapasztalatok szerint nem tudnak beilleszkedni, és hozzák magukkal az iszlámon alapuló szokásaikat és kultúrájukat.

Az ENSZ- előrejelzések szerint sok tízmillióan készülnek még arra, hogy Európába jöjjenek. „A mohamedánok nem alkalmazkodnak Európához. Németországban nem lettek németek, török muszlimok maradtak. Ez érthető, de kezelendő dolog.

Magyarország vállalja ezt a vitát, és nem akadékoskodik, csak azt szeretné, ha tiszteletben tartanák az itteni döntéseket, és önként dönthetnének arról, kiket enged az országba. Kiemelte,

az Egyesült Államokba sokkal szigorúbb feltételek kellenek, hogy bárki az ország területére lépjen.

Fónagy beszélt arról is, a Fidesz a családok támogatásával, és nem a bevándorlók importálásával szeretné megoldani az egész Európát súlytó demográfiai problémákat.

Fónagy János teltház előtt fórumozott csütörtök esteFónagy János teltház előtt fórumozott csütörtök este

Kiállt amellett is, hogy a nehéz helyzetben lévő embereket támogatni kell, de ott, ahol a probléma keletkezett, és nem Európában. Magyarország ezt meg is teszi, hisz kórházakat, utakat és iskolákat épít a háborús övezetekben és katonákat is küld oda, ahová kell.

-A hazai ellenzék a nemzet feloldódása mellett kampányol. Ők közös európai kormányt akarnak és bürökráciát. Az ellenzék Brüsszelt képviseli Magyaroszágon és nem Magyarországot Brüsszelben- majd mutatott egy elemzést, amin látható volt, hogy az ellenzéki EP-képviselők minden bevándorlást támogató javaslatot megszavaztak, hovatovább azokat is, amelyek Magyarország ellen irányultak.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap