2020. január 26. // Vanda névnap

Sportcsarnokot avattak Nemesvámoson

2019. május 18. 16:13
Felavatták az újonnan épült sportcsarnokot Nemesvámoson. A létesítményt elsősorban kézilabda és röplabda edzések és mérkőzések befogadására tervezték.

A csarnokot szombat délután avatták fel a helyi sportegyesület, a Nemesvámos Bajnok Diák Sportegyesület csapatainak mérkőzéseivel: a 2008-ban alakult Nemesvámos KC férfi csapata a Nemesvámosi megyei csapattal, a férfi NBII-es Bajnok DSE Nemesvámos a Bakonyerdő Pápával, míg a női NBII-es Bajnok DSE Nemesvámos a Hévízi Sk ellen lépett hazai pályára.

Az ünnepélyes átadón Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője rámutatott: a csarnok felépülése jól illeszkedik Nemesvámos látványos fejlődéséhez. A településen megújult az óvoda, felújították a Veszprémbe vezető utat, épül egy agrárlogisztikai központ - a sportcsarnok is ennek a sikersorozatnak a része. A képviselő külön megköszönte azoknak a cégeknek a támogatását, amelyek a TAO révén jelentős mértékben hozzájárultak a létesítmény létrejöttéhez.

Az új épületet azonban nemcsak a helyiek élvezhetik majd: ahogy arra Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója rávilágított, a Veszprém Aréna jövőre esedékes bővítése idején a Telekom Veszprém számára is átmeneti megoldást jelenthet, ha edzéseiket a szomszéd településen tarthatják meg. Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke azt is elárulta, hogy a csapat már tesztelte is az új parkettát.

A pályának azonban a Telekom csapata nélkül is nagy lesz a kihasználtsága: ahogy azt Sövényházi Balázs, a település polgármestere is elmondta, Nemesvámoson nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, és a közsgének férfi és női NBII-es csapata is van. Ráadásul a csarnok a kézilabda mellett a röplabda szakosztály számára is új otthont jelent.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Norvégia nyerte a bronzérmet
Norvégia nyerte a bronzérmet
Norvégia válogatottja nyerte a bronzérmet az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28-20-ra legyőzte Szlovénia csapatát a Stockholmban rendezett szombati helyosztón.
Férfik kézilabda Eb: Németország végzett az ötödik helyen
Férfik kézilabda Eb: Németország végzett az ötödik helyen
Németország válogatottja lett az ötödik a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 29-27-re legyőzte Portugália legjobbjait a Stockholmban rendezett szombati helyosztón.
Az FTC tíz góllal legyőzte a CSM Bucuresti csapatát
Az FTC tíz góllal legyőzte a CSM Bucuresti csapatát
A Ferencváros 33-23-ra legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában, szombaton Érden.
Férfi kézilabda-vb: a magyar válogatottnak nem kell játszania áprilisban
Férfi kézilabda-vb: a magyar válogatottnak nem kell játszania áprilisban
A magyar férfi kézilabda-válogatottnak nem kell részt vennie a jövő évi egyiptomi világbajnokság selejtezőjének következő, áprilisi szakaszában.
Női kézilabda Eb-t rendez Magyarország 2024-ben
Női kézilabda Eb-t rendez Magyarország 2024-ben
Magyarország, Ausztria és Svájc rendezheti a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságot a kontinentális szövetség (EHF) Stockholmban meghozott szombati döntése értelmében.
2020. január 26. // Vanda névnap