Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Átadták a Veszprémi Állatkert operatív központját

2019. május 21. 11:29
A kedden felavatott új operatív központban karantén, állatorvosi klinika, új logisztikai egységek, takarmánykonyha és szociális helyiségek is vannak.

A létesítmény ünnepélyes átadóján Ovádi Péter parlamenti képviselő úgy fogalmazott, hogy Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciójában valóban minden hónapban lehet újdonságot, fejlődést találni. Rámutatott: Török László immár tizenegy éve tartó igazgatói munkássága alatt több mint ötmilliárdos fejlesztés valósult meg a vadasparkban, a legnagyobb, 2.5 milliárdos beruházás-csomag a Modern Városok Program keretében valósulhat meg – beleértve a most átadott operatív központot.

Az utóbbi években több mint 400 ezres látogatószámot ért el az intézmény, ami az itt élők és a térségbe érkezők számára is kihagyhatatlan élményt jelent – mondta Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette: az elmúlt évtizedben az állatkertben minőségi ugrás történt, a park területe háromszorosára nőtt, a vonzereje is ezzel együtt emelkedett. Az állatokat a modern elvárásoknak megfelelő, korszerű körülmények között gondozzák.

Az új, több mint 1800 négyzetméteres alapterületű épület a legmagasabb minőségben szolgálja ki az állatkertben zajló háttérmunkát, a környezettudatosság szempontjait is figyelembe véve: vastag szigeteléssel, napkollektorokkal, esővíz gyűjtővel látták el. A központ a munkakörülményeket is javítja, hiszen kulturált öltözőt, étkező helyiséget biztosít a munkatársaknak.

zoo
Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.