Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

Lehullt a lepel!

2009. július 20. 12:37
A csapat tizenhatos kerete végleges, a távozók sorsa ugyanakkor még bizonytalan a bajnoki címvédő MKB Veszprém KC-nál.

Sajtótájékoztató keretén belül mutatta be az MKB Veszprém KC vezetősége a klub új szerzeményeit, s ismertette a csapattal szembeni elvárásokat az előttünk álló idényben.

Fazekas Nándor öt év után tért vissza a királynék városába, így a következő idényben Dejan Peric-csel karöltve keserítik meg az ellenfél lövőinek életét. Liszkai Szilveszter a 2009/2010-es idényt Szegeden tölti kölcsönben. Ugyanakkor a klub vezetősége kijelentette, hogy a jövőben is számol a fiatal hálóőrrel, akivel 2013-ig tartó szerződésük van. Ivan Pesic esetében a napokban érkező orvosi papírokra várnak, aki nagy valószínűség szerint a BL-induló Boszna Szarajevó csapatában tölti a következő szezont kölcsönben.

Noha egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára, szintén szerepelt a csapat kötelékében Renato Sulic. A vezetőség a horvát világbajnokra és az előző szezon hajrájában remek teljesítményt nyújtó Uros Vilovskira számít beállós poszton. Gál Gyula jövőjének kérdésére továbbra sincs válasz. Hajnal Csaba elmondta, hogy a válogatott beállós megkereste az egyesületet, hogy szeretne eligazolni. A vezetés ezt elfogadta, ám eddig nem érkezett olyan ajánlat, amely mindenki számára elfogadható lenne.

A korábban már bemutatott Mirsad Terzic szintén részt vett az eseményen. A Lemgo csapatába távozott Ilyés Ferenc pótlására érkezett balátlövő Carlos Perezzel osztozik posztján. Marko Bagaric valószínüleg Katarban folytatja pályafutását, ahol a tervek szerint két évet fog eltölteni. Putics Barna iránt már sok megkeresés érkezett, a veszprémi nevelésű játékos olyan csapatba szeretne igazolni, amelyben tovább fejlődhet s melyből bekerülhet a válogatottba is.Végleges döntés azonban még nem született az ügyben.


A régi-új játékosok: balról Fazekas Nándor, Mirsad Terzic, Renato Sulic, Milan Mirkovic

A túloldalon is változtat a veszprémi csapat. Marko Vujin mellől valószínűleg Gummersbachba távozik Zarko Markovic. Helyére a szerb Milan Mirkovic érkezik, aki szintén részt vett a mai eseményen.

A legnagyobb kérdést az irányító poszt jelentette. Eldőlt, hogy Császár Gábor egyelőre nem érkezik az együtteshez. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Eklemovics-Sesum páros szabja a fazont a támadásokban.

A széleken nem változtat az MKB VKC: a baloldalon Iváncsik Gergő és David Korazija maradt, míg a másik szélen Gulyás Péter és Iváncsik Tamás rohamozhatja az ellenfelek kapuját.

A védelemben továbbra is a kőkemény Lushnikov-Lapcevic páros fog tevékenykedni. 

Hajnal Csaba elmondta, hogy nehéz lesz eredményesebbnek lenni az előző sikerekkel teli szezonnál. A mércét magasra helyeztük, ennek folytatódnia kell a jövőben is. A klub ügyvezető elnöke az elvárásokkal kapcsolatosan kifejtette, hogy szeretné, hogy ha az együttes eljutna Kölnig (jövőre itt rendezik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét). Megtudtuk, hogy az első BL mérkőzést október 3-án játsszuk a Rhein-Neckar Löwen ellen itthon, majd egy héttel később a Chambery otthonába látogat a gárda. A felkészülés során kb. tizenöt mérkőzést játszunk, azok nagy részét is a legjobbak ellen (THW Kiel, Lemgo stb.).

A játékosok nyilatkozatai:

Fazekas Nándor: Nagyon örülök, hogy újra veszprémben játszhatok, korábban már 10 évet eltöltöttem itt, ismerem a vezetőket, ismerem a játékosokat. Részese szeretnék lenni a sikernek és segíteni szeretnék bennük.

 

Mirsad Terzic: Üdvözlök mindnekit! Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csapatba tudtam jönni, ismerem az összest játékost, remélem, nem lesz gond a beilleszkedéssel, és remélem együt mindent meg tudunk csinálni.

 

Renato Sulic: Visszatértem négy év után Veszprémbe, nagyon örülök ennek. Remélem, hogy a szezon végén mindenki elégedett lesz a játékommal."


 

Milan Mirkovic: Remélem, hogy a kitűzött célokat megvalósítjuk és megpróbálok maximálisan segíteni a csapatnak."



 

Az MKB Veszprém KC 2009/2010-es kerete:

Kapusok: Dejan Peric, Fazekas Nándor
Balszélsők: Iváncsik Gergő, David Korazija
Balátlövők: Mirsad Terzic, Carlos Perez
Irányítók: Nikola Eklemovics, Zarko Sesum
Beállók: Renato Sulic, Uros Vilovski
Jobbátlövők: Marko Vujin, Milan Mirkovic
Jobbszélsők: Iváncsik Tamás, Gulyás Péter
Védekezés specialisták: Ivan Lapcevic, Evgeny Lushnikov

Galéria
Lehullt a lepel!
Zatkalik Dániel
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.