2019. november 14. // Aliz névnap

Elsöprő Fidesz-győzelem a választókörzetben is

2019. május 27. 10:26
Veszprém megye 1-es számú választókörzetében az átlagosnál többen szavaztak, volt ahol a 70%-nál többen is a Fideszre.

A 2019-es EP-választás fideszes eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter parlamenti képviselő és Porga Gyula polgármester hétfő reggel Veszprémben.

Elmondták, a választópolgároknak köszönhetően a Fidesz országosan és helyben is elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi választásokon. A magyarországi választásra jogosultak 52,14%-a voksolt tegnap, melynek köszönhetően az összesen megszerezhető 21 helyből 13-at a kormánypárt szerzett meg az Európai Parlamentben.

- Ez egy világos üzenet, mely jelzi, hogy nem kérünk az illegális bevándorlásból, szeretnénk megvédeni a nemzetek Európáját, és a keresztény kultúrát Európában - jelentette ki Ovádi Péter, majd hozzátette: a magyar emberek bebizonyították, hogy a magyar emberek ezen elvek mentén szeretnék, hogy politizáljanak azok a képviselők, akiket az Európai Parlamentbe küldtek.

A választóknak köszönetet mondva kiemelte,

Veszprém megye 1-es számú választókörzetében 47,26% ment el szavazni, ami 4%-kal több, mint a 43,2%-os országos átlag.

Az 1-es választókörzetben volt három olyan település, ahol a Fidesz kiemelkedő eredményeket ért el: Jásdon 73%, Hárskúton 71,7%, Olaszfalu 70%-a a kormánypárt listájára adta le a voksát 50% körüli részvétel mellett.

Porga Gyula polgármester a számokat ismertetve elmondta, vasárnap több száz köztisztviselő és civil dolgozott azért, hogy sikeres legyen a választás, őket mindenképp dicséret illeti.

Porga Gyula és Ovádi Péter hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a fidesz eredményeirőlPorga Gyula és Ovádi Péter hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a fidesz eredményeiről

Veszprém városban országos átlag felett volt a szavazáson való részvétel, a jogosultak több mint 50%-a járult az urnákhoz. Megjegyezte, a Fidesz Veszprém városban 2,5-ször több, a választókörzetben pedig 3-szor több szavazatot kapott, mint az országos második helyezett Demokratikus Koalíció listája.

- A veszprémi választók világos üzenetet küldtek, hogy Európát keresztény alapokon nyugvónak kell megtartani, a bevándorlást pedig meg kell állítani - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Új választás, de régi eredmény Litéren
Új választás, de régi eredmény Litéren
Vasárnap megismételt polgármester-választást tartottak Litér 1. sz. szavazókörében. Az végeredmény ebben az esetben is pár szavazaton múlott.
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében
Megismétlik a polgármester-választást Litér egyik szavazókörében, mert a szavazatok újraszámlálásakor kiderült, hogy a szavazókörben átadott voksokból hat szavazólap hiányzik, így nem eldönthető a választás eredménye.
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Milyen változások várhatóak a városvezetésben? Utánajártunk az alakuló ülés előtt
Az önkormányzati választások két hete lezajlottak, de jelen pillanatban még nincs hivatalosan felállt új közgyűlése Veszprémnek. Erre csütörtökön kerül sor, amikor megalakul az új testület. Rögtön az egyik legfontosabb pozícióban változás lesz.
Hivatalos a tizenhetedik is
Hivatalos a tizenhetedik is
Péntek délután vált jogerőssé a Helyi Választási Bizottság határozata, miszerint Czaun János visszalépését követően Sótonyi Mónika (Fidesz-KDNP) ülhet be a városi közgyűlésbe.
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átadták a képviselői megbízóleveleket, lemondott Czaun János
Átvehették megbízólevelüket az október 13-án megválasztott önkormányzati képviselők kedd délután a Városházán. Az utolsó pillanatban is változott a képviselők névsora.
2019. november 14. // Aliz névnap