2020. május 25. // Orbán névnap

Elsöprő Fidesz-győzelem a választókörzetben is

2019. május 27. 10:26
Veszprém megye 1-es számú választókörzetében az átlagosnál többen szavaztak, volt ahol a 70%-nál többen is a Fideszre.

A 2019-es EP-választás fideszes eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter parlamenti képviselő és Porga Gyula polgármester hétfő reggel Veszprémben.

Elmondták, a választópolgároknak köszönhetően a Fidesz országosan és helyben is elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi választásokon. A magyarországi választásra jogosultak 52,14%-a voksolt tegnap, melynek köszönhetően az összesen megszerezhető 21 helyből 13-at a kormánypárt szerzett meg az Európai Parlamentben.

- Ez egy világos üzenet, mely jelzi, hogy nem kérünk az illegális bevándorlásból, szeretnénk megvédeni a nemzetek Európáját, és a keresztény kultúrát Európában - jelentette ki Ovádi Péter, majd hozzátette: a magyar emberek bebizonyították, hogy a magyar emberek ezen elvek mentén szeretnék, hogy politizáljanak azok a képviselők, akiket az Európai Parlamentbe küldtek.

A választóknak köszönetet mondva kiemelte,

Veszprém megye 1-es számú választókörzetében 47,26% ment el szavazni, ami 4%-kal több, mint a 43,2%-os országos átlag.

Az 1-es választókörzetben volt három olyan település, ahol a Fidesz kiemelkedő eredményeket ért el: Jásdon 73%, Hárskúton 71,7%, Olaszfalu 70%-a a kormánypárt listájára adta le a voksát 50% körüli részvétel mellett.

Porga Gyula polgármester a számokat ismertetve elmondta, vasárnap több száz köztisztviselő és civil dolgozott azért, hogy sikeres legyen a választás, őket mindenképp dicséret illeti.

Porga Gyula és Ovádi Péter hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a fidesz eredményeirőlPorga Gyula és Ovádi Péter hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a fidesz eredményeiről

Veszprém városban országos átlag felett volt a szavazáson való részvétel, a jogosultak több mint 50%-a járult az urnákhoz. Megjegyezte, a Fidesz Veszprém városban 2,5-ször több, a választókörzetben pedig 3-szor több szavazatot kapott, mint az országos második helyezett Demokratikus Koalíció listája.

- A veszprémi választók világos üzenetet küldtek, hogy Európát keresztény alapokon nyugvónak kell megtartani, a bevándorlást pedig meg kell állítani - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint
2020. május 25. // Orbán névnap