Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Változatos évaddal jelentkezik a Pannon Várszínház

2019. május 28. 12:44
Hippik, rock, rádiójáték és klasszikusok új köntösben: ismét sokszínű programra számíthatunk a Pannon Várszínház műsorkínálatából szemezgetve. A 2019/20-as szezon előadásaiból ízelítőt is kaphatnak az érdeklődők nyáron.

A Pannon Várszínház az eddigi gyakorlatnak megfelelően öt előadásból álló bérletsorozatot hirdet, amelyből az első darab, előbemutatóként már a nyári szezonban vizsgázni fog a nézők előtt - mondta Vándorfi László színházigazgató a 2019/20-as évadot bemutató tájékoztatón.

HAIR

Egy világhírű produkció, méltán híres zenékkel, amely kiválóan éneklő és táncoló színészekből álló nagylétszámú társulatot igényel. Vándorfi László elmondta, hogy a történet szempontjából fontos a létszám és a korosztály, ezért nem terveztek változtatni: “több mint harmincan lesznek a színpadon és szinte mindannyian harminc év alatti színészek.” A fiatal színészek közül többen most először lépnek a Pannon Várszínház színpadára, bemutatkozva a veszprémi közönségnek.

A színházigazgató elmondta, hogy a musical több szereposztásban előadva, élő zenei kísérettel és új magyar fordításban kerül a színpadra: Likó Marcellhez és Marton Líviához fűződnek a dalszövegek fordításai, az új szövegkönyv pedig Vándorfi László munkája.

- Egy olyan szövegkönyvet próbáltunk létrehozni, amely történetet mesél el, ugyanakkor tartalmazza azt a magatartást, ami az identitás kereső fiatalokat jellemzi - fogalmazott az igazgató.

Vándorfi László előzetesen elmondta, hogy a közönség készülhet sok meglepetésre és csavarra, amelyekről július 4-én este hét órakor az előbemutatón lehullik a lepel.

Hippik a Pannon Várszínházban: érkezik a Hair - vehir.hu

Elkezdődtek a Hair musical próbái a Pannon Várszínházban. Az olvasópróba előtt Vándorfi László színházigazgató beszélt a népszerű történet színpadra kerülő változatáról, illetve bemutatta a szereplőket.

Kőműves Kelemen

Maradva a zenénél a magyar rock neves képviselői, Bródy János és Szörényi Levente Kőműves Kelemen című művét mutatja be a színház. A többféle feldolgozás közül a színpadi változatban egy fiatal csapat kap lehetőséget, hogy egy új civilizációt, identitást teremtsen: építsen egy új jövőt, a "saját generációja Déva várát". Az egy felvonásos rockballada a szituációval kapcsolatosan felmerülő számtalan konfliktust dolgozza fel.

Az élet csodaszép

- Az élet csodaszép bizonyára ismerős lehet néhány ember számára itthon is, hiszen Amerikában hatalmas kultusszá nőtte ki magát: a 40-es években mutatták be és azóta úgy, ahogy mi megkapjuk a Reszkessetek betörők sorozatot minden karácsonykor, ők az Élet csodaszép című filmet nézik az ünnep idején - mondta Szelle Dávid színész, rendező.

A történet legjelentősebb üzenete, hogy sosem a könnyebb megoldás, a feladás felé kell haladni, hanem meg kell próbálni küzdeni magunkért. A "csodaszép történetben" megfogalmazzott üzenetet egy fiú életének momentumait végigkísérve kapja meg a közönség. A fiú felett sötét gomoly felhők gyűltek össze: magánéleti és munkahelyi problémákkal küzd, amelyből látszólag egyetlen kiút van...

forrás: mezzolabs.comforrás: mezzolabs.com

Mielőtt a visszafordíthatatlan döntés megszületne egy "kezdő őrangyal" végigkíséri egy különleges úton, ahol a gyerekkori emlékektől indulva megmutatja, milyen is lenne a világ a fiú nélkül. A rendező szerint fontos, hogy ezt a történetet Magyarországon is többen megismerjék.

Szelle Dávid kiemelte, hogy a darab műfaját tekintve is igazi kihívásnak számít, hiszen egy élő rádiójátékról beszélünk. A különleges előadáson öt színész hív életre több mint harminc karaktert. "Nehéz feladat színpadi készségek tekintetében, hiszen a színészek csak a hangjukra, játékukra vannak utalva. Maszkírozás, új jelmezek, átváltozás nélkül kizárólag csak fejben és hangban kell megvalósítani a rendkívül gyors karakterváltásokat."

Vándorfi László hozzáfűzte: megtiszteltetés, hogy a Pannon Várszínház lehetőséget kaphatott egy magyarországi ősbemutató színpadra állítására.

Hamlet

A Hamlet egy igazi klasszikus: az irodalom és a színház történet egyik legkiemelkedőbb drámája. A Shakespeare tragédiák nem tipikus szomorú, tragikus történetek: a műfajhoz hűen, ám egyfajta katarzis útján mutatják meg, hogyan kellene vagy ellenkezőleg, hogyan nem kellene élni. Az eredeti történetet a színház időben a mai korhoz közelítve hozza el a veszprémi közönségnek.

forrás: broadwayworld.comforrás: broadwayworld.com

- Nem szeretnénk reneszánsz külsőségek közé veszni: az a célunk, hogy minden korosztályt megszólító előadást hozzunk létre és ráismerjünk Hamlet konfliktusán keresztül a mai világunkra - ismertette a darabhoz kapcsolódó terveket a színházigazgató.

A doktor úr

Szelle Dávid kiemelte, hogy az előadás rendezésénél itt is az a kulcs, hogy minden korosztályhoz eljusson és befogadhatóvá váljon a történet.

"Molnár Ferenc szinte matematikai pontossággal megfogalmazott tökéletes mondatait, nyelvezetét megtartva, a 2010-es évekbe szeretnénk helyezni a történetet, akár a mai technikát is használva, hiszen így még közelebb kerülhetünk a mai korhoz."

Vándorfi László a tájékoztató végén hangsúlyozta, hogy a régi előadásokat kedvelő vagy esetleg egy-egy szimpatikusabb darab időpontjáról lemaradó nézőknek sem kell aggódnia: több régi darabot is műsoron tart továbbra is a színház.

A nyári szezonra is készül rendhagyó produkciókkal a társulat: a megszokott színházi helyszínen kívül, strandon és a Várban különböző zenés-táncos előadásokkal, mesével, musical-lel örvendezteti meg közönségét a Pannon Várszínház a meleg nyári estéken.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.