Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Hazatért a csapat

2019. június 3. 21:06
Hétfőn kora este a Veszprém Aréna előtt köszöntötték a szurkolók a kölni Final4-on résztvevő Telekom Veszprém kézilabdacsapatának tagjait. Az érzelemdús eseményen a színpadon és a közönség soraiban is kicsordultak a könnycseppek. Az esemény végén pedig a veszprémi szurkolókhoz méltóan zúgott a „ti vagytok a legnagyobbak” rigmus.

Huszonhatszoros magyar bajnokként utazott el a Telekom Veszprém a kölni Bajnokok Ligája négyesdöntőjére, ahol a sikeres elődöntő után mindenki nagy várakozással állt a vasárnapi döntő elé, ahol végül az észak-macedón Vardar Szkopje 27-24-re diadalmaskodott a veszprémi csapat fölött. Németországban a helyszínen és itthon a Veszprém Aréna előtt kivetítőn is több ezer szurkoló követte az eseményeket. Közülük sokan hétfő este is kilátogattak az Aréna elé, ahol a csapat köszöntése mellett több ikonikus játékostól is búcsút vettek.

Miután a csapat játékosait, az edzői gárda tagjait, valamint a klub vezetését is a színpadra szólították, a megjelenteket Porga Gyula polgármester köszöntötte, aki rövid és lényegre törő beszédében kiemelte, hogy bár az elvesztett BL döntő mindenkinek fájdalmas, reményre ad okot az a szeretet, amit a szurkolók tanúsítanak a csapat iránt. Továbbá kiemelte: biztos benne, hogy előbb-utóbb sikerül elhódítani a hőn áhított trófeát.

Ezt követően Szabó János az Építők Sport Egyesület elnöke, valamint Csík Zoltán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója beszélt a közel kétezer szurkoló előtt. Kiemelték, hogy a veszprémi kézilabda szurkolótábora mára világméretűvé vált, hiszen a tengerentúlról is érkeztek buzdító üzenetek. Továbbá emlékeztettek arra, hogy az év elején a magyar bajnoki cím visszahódítása, valamint a Final4-ba történő bejutás volt a cél. Kettőből kettőt sikerült elérni, holott januárban nagyon távolinak érezték ezeket az eredményeket.

Az ünnepség protokolláris részét követően a játékosok kerültek a középpontba. Közülük is az az öt veszprémi kézilabdázó, akik a 2018/2019-es idényt követően elhagyják a veszprémi klubot, illetve befejezik pályafutásokat. René Toft Hansen, Iman Jamali, valamint Mikler Roland más csapatban folytatják pályafutásukat. A veszprémi időszakukat bemutató rövidfilmek után mindhárman megköszönték a szurkolóknak a szeretet, amit éveken keresztül kaptak. A legmeghatóbb pillanat talán Mikler Roland búcsúzásához kapcsolódik. A veszprémi csapat kapusa könnyeivel küszködve köszönte meg az elmúlt ötévet a szurkolóknak, akik többször skandálták a „Gyere vissza, Roli!” rigmust. Mikler sokatmondóan annyit válaszolt a színpadról: Bárcsak tehetném.

Momir Ilic és a csapatkapitány Nagy László hét év után távoznak a pályáról, ezzel együtt játékos pályafutásuk is véget ér. Ugyanakkor mindketten a klub kötelékében maradnak, Ilic edzőként folytatja, Nagy pedig a sportigazgatói posztot fogja betölteni. A szurkolók Lacija beszédében kiemelte, hogy már a barcelonai karrierje előtt megkeresték Veszprémből és a hosszú évek alatt többször csábították a Királynék Városába. Sokáig azt gondolta, hogy a Barcelonában fogja befejezni karrierjét, ám örül, hogy a sors úgy hozta, hogy veszprémiként akasztja szögre a cipőjét.

Az összegyűlt tömeg a veszprémi szurkolókhoz méltóan percekig skandálta a távozók neveit, valamint a már jól megszokott

„Hajrá Veszprém! Ti vagytok a legnagyobbak!”

rigmusokat.

A csapatköszöntő végén és a megható pillanatok után a Follow The Flow koncertjével folytatódott az ünnepség az Aréna előtt.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.