2020. január 26. // Vanda névnap

45 éves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub

2019. június 5. 4:01
A jubileumi ünnepélyre kedden délután került sor az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

Az ünneplő klubtagokat Porga Gyula polgármester köszöntötte, beszédében a klub negyvenöt éves fennállásnak titkát próbálta megfejteni. Véleménye szerint egy jó közösség életben tartásához a hűséges tagok mellett egy jó vezető szükségeltetik, aki egységben tartja a csapatot. Biztos abban is, hogy a két fél nem létezne egymás nélkül.

A polgármester köszönetet mondott a klubnak, és elismerően beszélt a pedagóguspálya szépségeiről, nehézségeiről, kitérve arra, hogy egy pedagógus nap mint nap az emberekkel foglalkozik, segíti őket, és példát mutat nekik. Porga Gyula elismerésként Kanyár Erikának, a klub elnökének adott át díjat a város nevében.

Kanyár Erika, megnyitó beszédében a klub értékrendjére hívta fel a figyelmet, amely a mai napig összetartja a csapatot. Az elnök megköszönte a klubtagok nyitottságát és azt, hogy ebben a gazdagodó városban másokért tevékenykednek. A klub külön figyel arra, hogy anyaiskoláikkal a kapcsolatot fenntartsák.

Idén - az alapítóról elnevezett kitüntetést -, a dr. Borsi Lőrinc-díjat Somogyi Mariann vehette át.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Indulnak a Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai
Indulnak a Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai
Hamarosan országszerte megkezdődnek a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai. A 2011 óta működő intézmény elsődleges célja a hátrányos helyzetű fiatalok felkutatása.
Nyelvtanulással a boldogulásért
Nyelvtanulással a boldogulásért
Csütörtökön szervezett szakmai napot a Pannon Egyetem, ahol – többek között – értékeltél a mögöttük álló huszonnégy hónapot, mely során hátrányos helyzetben lévő régiók középiskolásainak biztosítottak ingyenes nyelvoktatást.
A te felelőtlenséged az adófizetők másfél millió forintjába is kerülhet
A te felelőtlenséged az adófizetők másfél millió forintjába is kerülhet
Milyen a baleseti helyszínelők élete? Mennyibe kerül egy műszaki mentés? És vajon mennyi a valóságalapja annak, amit filmeken a rendőrség életéből látunk? Ezekre is választ kaphattunk a Veszprémi Rendőrkapitányság keddi pályaválasztási nyílt napján.
Változtass az életeden, de maradj a komfortzónán belül!
Változtass az életeden, de maradj a komfortzónán belül!
Az egykori tévés riporter, Szalay Ádám tartott motivációs előadást a Padányi Gimnázium diákjainak a Hangvillában. A csütörtöki előadás mottója: ne kifogásokat gyárts, hanem célokat. De amíg eddig eljutottak, számos mindennapi probléma megoldására kaptak receptet a kamaszok.
Útmutató iskolaválasztáshoz
Útmutató iskolaválasztáshoz
Így is jellemezhetnénk azt a két és fél éves EFOP projektet, amelyen a Veszprémi Tankerületi Központ hat gimnáziuma vett részt, annak érdekében, hogy a diákok a lehető leghatékonyabban döntsenek a továbbtanulásukról – lehetőleg a természettudományos és műszaki területekre koncentrálva.
2020. január 26. // Vanda névnap