Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem várt jövevények érkeztek az állatkertbe

2019. június 6. 4:00
Kettő páviánkölyök látta meg a napvilágot a Veszprémi Állatkertben az elmúlt napokban. Az érkezésük az állatkert gondozóinak is meglepetés volt. Az új majomkifutón már velük is lehet találkozni.

Márciusban a hollandiai Beekse Bergen Safari Parkból érkezett az a húszfős galléros pávián csapat Veszprémbe, akik most két újszülött kölyökkel bővültek. Mivel közülük mindegyik majom nőstény volt, így minden kétséget kizárva a kicsik még Hollandiában fogantak. Török László igazgató kérdésünkre elmondta, hogy szerencsére a hosszú utat jól viselték a majmok és Veszprémben kifejezetten jól érzik magukat, ennek is köszönhető, hogy két egészséges újszülött jött világra, akik közül az egyik már többször elhagyja az anyját, érdeklődik, játszik a többiekkel.

– Amikor megérkezett a csapat Veszprémbe, a holland kollégák nem tudták biztosan megmondani, hogy bármelyikük vemhes lenne, így nekünk is meglepetés volt a majmok születése – tette hozzá az igazgató. A jövőben az sem kizárt, hogy még több kismajom születik, főleg mert tervben egy hím galléros pávián érkezése is.

A majomcsapatot és a két kis jövevényt - ha éppen nem az anyjuk hasán alszanak - már a látogatók is megtekinthetik.

zoo
Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.