Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Auf Wiedersehen: elköszöntek az ovisok

2019. június 7. 4:00
Búcsúdélutánt tartott az Egry Úti Óvoda csütörtökön: játékkal, kedves műsorral és közös mulatsággal köszöntek el a szeretett óvoda épületétől a nyári bontási munkálatok megkezdése előtt.

- A mai délutánunk egyszerre búcsú és ünnep, hiszen elköszönünk a régitől, hogy egy szép új óvodába költözhessünk majd - nyitotta meg a délutánt Szafner Ágnes óvodavezető.

A sok év alatt gyűjtögetett emlékek a régi falakhoz kötődnek, ami nehezíti a búcsú pillanatait, ám egészen új lehetőségek és sok élmény vár az Egry Úti Óvoda ovisaira és dolgozóira az új épületben.

A gyerekek az épület falán színezték a búcsú üzenetet: A gyerekek az épület falán színezték a búcsú üzenetet:

A délután piknikkel, szabad játékkal és beszélgetéssel indult: a szülők finomságokkal készültek a csoportoknak, amelyeket a napsütéses időjárásnak köszönhetően az udvarra kitelepülve, igazi nyári piknik hangulatban fogyaszthattak el a gyerekek.

Az épületben töltött évek fényképes gyűjteménye nosztalgia kirándulásra invitálta a szülőket és a gyerekeket, akik az ismerős csoportszobákhoz és fákhoz fűződő évtizedek emlékei között sétálva a saját pillanataikat is felidézhették, hiszen több családban a szülők is ezen az udvaron játszottak társaikkal.

A szabad foglalkozást követően Ricsi bácsi táncos mulatságra hívta a gyerekeket, akik az első mozdulatok elsajátítása után már mosolyogva táncoltak a vidám dallamokra.

A jó hangulatú táncházhoz egyre többen csatlakoztak: szülők, ovisok és óvónők hatalmas kört alakítva változtatták színpaddá a délutáni mindennapos játék fő helyszínét.

A búcsú délutánra kis műsorral, dalokkal is készültek a dolgozók és az óvodások. A programot Kloó Bernadett óvónő és a Katica csoportos gyerekek dala zárta:

"Legyetek jók, ha tudtok!"

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! szakképzés Ne a vállalkozók igazodjanak a szakképzéshez, hanem fordítva! Egész Veszprém vármegyére kiterjedő pályaválasztási és szakmabemutató napot tartottak kedden az ActiCityben, amelyre helyből és a környékről több mint ezer fiatal érkezett, hogy a szakavatott mesteremberek első kézből segítsenek nekik iányba állítani az iránytűjüket a pályaválasztás szempontjából. Eközben egy másik teremben a helyi iparkamara és kormányhivatal a tankerületekkel, szakképzési centrumokkal, a szakminisztériummal és persze a gazdasági szereplőkkel közösen megalapították a Szakképzési és Foglalkoztatási Bizottságot, ami stratégiai jelentőségű lesz a vármegye gazdasági és társadalmi fellendülésében. 2024. október 15. 21:59 Biblioterápia a mentális egészségért Sebestyén József Biblioterápia a mentális egészségért Mi fán terem a biblioterápia? címmel tartott szakmai konferenciát a Veszprémi Érseki Főiskola. A biblioterápia egy olyan terület, amely nagy figyelmet fordít a mentális egészség és a személyes fejlődés támogatására. A gyógyító olvasás módszere az irodalom erejét és a történetek gyógyító hatását használja fel. 2024. október 12. 15:09 Eredményes Állatvédelmi Témahetet zárt a Dózsa Iskola Ovádi Péter Eredményes Állatvédelmi Témahetet zárt a Dózsa Iskola Péntek délelőtt a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában ünnepélyesen is lezárták az Állatvédelmi Témahetet, jutalmazva a gyerekeket, akik a felelős állattartás jegyében tevékenykedtek, hogy ismereteiket továbbadják másoknak is.  2024. október 12. 11:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.