2019. december 7. // Ambrus névnap

Auf Wiedersehen: elköszöntek az ovisok

2019. június 7. 4:00
Búcsúdélutánt tartott az Egry Úti Óvoda csütörtökön: játékkal, kedves műsorral és közös mulatsággal köszöntek el a szeretett óvoda épületétől a nyári bontási munkálatok megkezdése előtt.

- A mai délutánunk egyszerre búcsú és ünnep, hiszen elköszönünk a régitől, hogy egy szép új óvodába költözhessünk majd - nyitotta meg a délutánt Szafner Ágnes óvodavezető.

A sok év alatt gyűjtögetett emlékek a régi falakhoz kötődnek, ami nehezíti a búcsú pillanatait, ám egészen új lehetőségek és sok élmény vár az Egry Úti Óvoda ovisaira és dolgozóira az új épületben.

A gyerekek az épület falán színezték a búcsú üzenetet: A gyerekek az épület falán színezték a búcsú üzenetet:

A délután piknikkel, szabad játékkal és beszélgetéssel indult: a szülők finomságokkal készültek a csoportoknak, amelyeket a napsütéses időjárásnak köszönhetően az udvarra kitelepülve, igazi nyári piknik hangulatban fogyaszthattak el a gyerekek.

Az épületben töltött évek fényképes gyűjteménye nosztalgia kirándulásra invitálta a szülőket és a gyerekeket, akik az ismerős csoportszobákhoz és fákhoz fűződő évtizedek emlékei között sétálva a saját pillanataikat is felidézhették, hiszen több családban a szülők is ezen az udvaron játszottak társaikkal.

A szabad foglalkozást követően Ricsi bácsi táncos mulatságra hívta a gyerekeket, akik az első mozdulatok elsajátítása után már mosolyogva táncoltak a vidám dallamokra.

A jó hangulatú táncházhoz egyre többen csatlakoztak: szülők, ovisok és óvónők hatalmas kört alakítva változtatták színpaddá a délutáni mindennapos játék fő helyszínét.

A búcsú délutánra kis műsorral, dalokkal is készültek a dolgozók és az óvodások. A programot Kloó Bernadett óvónő és a Katica csoportos gyerekek dala zárta:

"Legyetek jók, ha tudtok!"

Sulyok Georgina
Domján Attila
2019. december 7. // Ambrus névnap