2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap

Három napig ünnepelhetjük a könyveket

2019. június 7. 3:00
Csütörtökön kezdődik és szombatig tart jövő héten a 90. Ünnepi Könyvhét veszprémi programsorozata.

A könyvhéten kiállító kiadók, intézmények standjait ezúttal a Kossuth utcán, a Három grácia szobor környékén találhatjuk meg. A programsorozat ideje alatt számos szerzővel találkozhatunk, könyvbemutatókon vehetünk részt, és természetesen meg is vásárolhatjuk a kiadók legfrissebb köteteit.

A hivatalos megnyitót csütörtökön 16 órakor tartják, ekkor Némedi Lajos alpolgármester mellett dr. Csókay András világhírű idegsebész köszönti az olvasókat. A könyvhetet szervező Művészetek Háza a negyedórás bemutatkozó blokkok mellett esténként nagyobb lélegzetvételű, elmélyülősebb programokra is várja a közönséget: csütörtökön 18 órától az Olvasólámpa programsorozat legújabb estjén Szőcs Géza Kossuth-díjas költőt látják vendégül a Dubniczay-palotában, pénteken pedig ugyanekkor ugyanitt internetes irodalmi portálok képviselőivel találkozhatunk.

A könyvhéthez kapcsolódóan az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és az Utas és Holdvilág Antikvárium is készül az olvasást népszerűsítő rendezvényekkel.

vehir.hu

További cikkek

Nézz, nézz a csillagos ég felé!
Nézz, nézz a csillagos ég felé!
A zavartalan nyári éjszakák egyik legkedvesebb elfoglaltsága az égbolt fürkészése hullócsillagok, különös bolygóállások után kutatva. Látványos égi jelenségek a közeljövőben is várnak ránk, de vajon mibe érdemes befektetni, ha több titkát is szeretnénk felfedezni az univerzumnak és hol vannak a legjobb megfigyelőpontok? Szabó Róbert csopaki csillagász, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének igazgatója adott nekünk útmutatást.
Végre Veszprémben is lehet kertmozizni
Végre Veszprémben is lehet kertmozizni
Nem egy új vállalkozás, inkább néhány lelkes fiatal megvalósult álma, az Ifjúsági Ház kertjében kéthetente jelentkező filmklub viszont végre lehetőséget ad arra, hogy ne kelljen a Balatonig utazni, ha kertmozizni szeretnénk.
Merre halad a világ?
Merre halad a világ?
Erősödő online tér, okos megoldások, átalakuló média: a jövőnket tényleg az algoritmusok fogják alakítani vagy az offline még nyerhet teret? Ezt kutatja a Veszprém Portré legújabb száma.
Összművészeti érzékenyítés lélektől lélekig
Összművészeti érzékenyítés lélektől lélekig
Harmadik alkalommal rendez érzékenyítő fesztivált a Petőfi Színház júliusban.
A varázslat vissza tudja adni a hitet
A varázslat vissza tudja adni a hitet
Aki arra számít, hogy eláruljuk a nagy bűvésztrükkök titkát, azt ki kell, hogy ábrándítsuk a legelején. Kiss Richárd fiatal veszprémi bűvész is óvja a mágia titkát, de néhány praktikát elárult, hogyan érdemes figyelni a mágusok előadását. Sőt, megtudtuk, hogy a bűvészetnek valós gyógyító ereje is lehet.
2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap