2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap

Dallamok szárnyán

2019. június 8. 4:00
Idén másodszor rendezik meg a Magyar Kórusok Találkozóját Veszprémben. A pénteki nyitónapon a helyi kórusok dallamai töltötték meg a termet.

Bélafi László, a Hangvilla ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelent kórusokat a program pénteki megnyitóján. Szerinte aligha lehetne kedvezőbb helyszíne az eseménynek, mint a Hangvilla közösségi tér, hiszen az intézmény alkalmas lehet közösségek építésére is, ahogy a találkozó céljai közt is szerepel, hogy a közös célok mellett igazi találkozások történjenek.

Erdélyi Ágnes szakmai vezető, a Vegyeskar karnagya a vendégek köszöntése és bemutatása után állt kórusa elé és indította el vezényletével az estét. A repertoárban két tavaszi mű is volt, így elsőként az egy ismeretlen szerzőtől származó Tavasz köszöntőt, majd pedig Karai József Tavaszi dal című művét hallgathatta meg a közönség. Ezt követően Berkesi Sándor, a magyar kórusművészet egyik legelismertebb tagjának Az Úr vár te rád című kórusműve csendült fel.

A kórustalálkozó - csak úgy, mint tavaly - ismét színvonalasan indult, a hétvégén pedig további dallamok kelnek szárnyra a Hangvilla nagytermében.

Szabó Eszter
Domján Attila
2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap