2020. szeptember 18. // Diána névnap

Hivatalos: a Fidesz Porga Gyulát indítja az őszi polgármester választáson

2019. június 28. 17:39
A Fidesz továbbra is bízik a várost 9 éve irányító polgármesterben, aki mint eddig, nem csak egy sikeres, hanem egy erős és boldog közösséggel rendelkező Veszprémet szeretne.

Péntek délután Navracsics Tibor uniós biztos és Ovádi Péter parlamenti képviselő sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutatta a Fidesz polgármester-jelöltjét. Porga Gyula 2010 óta Veszprém polgármestere, ezt megelőzően 4 évig volt a város alpolgármestere. Jelöltségét a Fidesz egyhangúan támogatja.

Navracsics Tibor szerint Porga Gyula jelöltsége a folytonosságot jelenti a város életében. Ő és csapata az, aki visszahelyezte Veszprémet nemcsak Magyarország, hanem a 2023-as EKF pályázat megnyerésével Európa térképére is.

- Ez egy több mint 10 éve dédelgetett álom volt, ami után elmondhatjuk, sikeresen teljesítettük a kitűzött célokat, hisz az eltelt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg a városban, mely megerősítette Veszprém pozícióját. 2023 a város számára nem a kiteljesedésről, hanem az elindulásról szól, hisz emelkedőbb pályára állhat. Az erre való felkészülés olyan vezetést követel meg, amely a közösséget nyitottan, hozzáértően, rugalmasan, tapasztaltan és nagy tudással vezeti.

Porga Gyula személye optimális, hisz az elmúlt időszakban bemutatta, hogy nem csak a felhalmozott tapasztalattal bánik jól, hanem a közösség bizalmát is magáénak tudja

- jegyezte meg az uniós biztos.

Porga Gyula, Navracsics Tibor és Ovádi Péter a péntek délután tartott sajtótájékoztatónPorga Gyula, Navracsics Tibor és Ovádi Péter a péntek délután tartott sajtótájékoztatón

Ovádi Péter parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón Porga Gyula városhatárokon túlnyúló gondolkodását emelte ki. Mint mondta, a polgármester nem csak Veszprém közigazgatási területén belül gondolkodik, ezt bizonyítja az is, hogy a Modern Városok Program keretében számos olyan fejlesztést fogalmazott meg (állatkert, 8-as-82-es út fejlesztése, új völgyhíd), amely nem csak a veszprémieknek, hanem a térségnek is fontosak.

– Azért, hogy Veszprém még élhetőbb város legyen, Porga Gyula jelenti a zálogot. A Fidesz minden támogatást megad annak érdekében, hogy folytathassa polgármesterségét Veszprém élén- mondta.

Porga Gyula polgármester saját magáról úgy nyilatkozott, érez magában annyi erőt, hogy a rá rakott terheket és felelősséget magára vegye azért, hogy Veszprém ne csak egy sikeres, hanem egy boldog közösséggel rendelkező város is legyen.

Kiemelte, a 10 év alatt elért sikerek nem egy ember, hanem egy egész csapat munkájának eredménye. Folyamatosan együtt dolgozik Ovádi Péterrel és Navracsics Tiborral azért, hogy ez továbbra is így legyen - hangsúlyozta. Az EKF projekttel kapcsolatban megemlítette, 2023 olyan lehetőségeket tartogat magában, amelyekről a város korábban csak álmodni mert.

Porga Gyula nem csak sikeres, hanem erős közösségépítésben gondolkozikPorga Gyula nem csak sikeres, hanem erős közösségépítésben gondolkozik

Megválasztása esetén a következő 5 évet professzionálisan, és úgy szeretné végezni, hogy azok is sikeresnek ítéljék meg polgármesterségét, akik nem rá szavaztak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a párt hamarosan nyilvánosságra hozza az önkormányzati képviselő-jelöltjeinek listáját is. A vélhetően októberi önkormányzati választásokra eddig hivatalosan csak a Fidesz jelentette be polgármester-jelöltjét.

Ge. Á.
Kovács Bálint
2020. szeptember 18. // Diána névnap