2020. február 21. // Eleonóra névnap

Ilyen könnyen eddig nem lehetett vadállatok közelébe kerülni

2019. július 3. 4:01
zoo
Most még egyszerűbb jegyet váltani egy egzotikus utazásra. Ehhez pedig repülőre sem kell ülni, hiszen elindult a Veszprémi Állatkert új online jegyértékesítési rendszere, amellyel akár otthonról, két kattintással megvásárolhatja bárki a belépőjegyét az állatkertbe.

Kevés bosszantóbb dolog létezik nyáron, mint a kánikulában sorban állni, hogy megválthassuk belépőnket egy kiválasztott élményre. A Veszprémi Állatkert legújabb fejlesztésének köszönhetően bárki megspórolhatja ezt a kellemetlen epizódot állatkerti túrája alkalmával.

Az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, egyre nagyobb az érdeklődés az állatkert iránt, nemsokára például az oroszlánok kapnak vadonatúj, látványos kifutót.

Új helyre költöztek a veszprémi oroszlánok - vehir.hu

Hamarosan a nagyközönség is megcsodálhatja az állatok királyait az új, kétezer négyzetméteres kifutójukban.

A veszprémi állatkert sajátossága, hogy két irányból – a Gulya-dombról és a Veszprémvölgy felől – is be lehet lépni a területére. Ugyanakkor a nagy érdeklődés miatt többször előfordul, hogy a jegypénztáraknál a sor feltorlódik, a várakozás perceit pedig a nyári melegben még hosszabbnak lehet érezni.

Az állatkert új online jegyértékesítési rendszerének köszönhetően viszont most már bárki előre megvásárolhatja belépőjét, amelyet ezután csak be kell mutatni a kiválasztott beléptetőkapunál és indulhat is az állatkert felfedezése. Az ily módon megvásárolt jegyek kinyomtatására sincs szükség, hiszen a belépésnél elég telefonon felmutatni az e-mailben kapott jegyet és a QR-kód leolvasása után már nyílik is kapu.

Az alkalmazás elérhető az állatkert hivatalos honlapján, ahol egyszerűen, néhány személyes adat megadása után bárki kiválaszthatja és megvásárolhatja az esetében aktuális jegytípust. Az online felületen ugyanúgy elérhetők a teljes árú és kedvezményes egyéni jegyek, valamint a kombinált típusok közül is lehet választani családi, vagy csoportos kirándulások esetében.

A fejlesztés már bőven túl van a tesztidőszakon, az állatkert tájékoztatása szerint stabilan és megbízhatóan működik a rendszer.

zoo
Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Januárban mindenki számot vet: mennyit gyarapodtunk az elmúlt évben, hány lyukkal kell lazábbra venni a nadrágszíjat… Nincs ez másként a Veszprémi Állatkertben sem.
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Karácsony közeledtével az előző évekhez hasonlóan idén is extra finomságokkal készült az állatkert lakóinak csütörtökön, az ajándékozásba pedig veszprémi kisiskolásokat is bevontak.
Új lakók költöztek az állatkertbe
Új lakók költöztek az állatkertbe
Két új medve érkezett a Veszprémi Állatkertbe a héten – épp időben, hogy új lakóhelyükön hajthassák téli álomra a fejüket.
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Némedi Lajos alpolgármester invitálására az állatkertbe látogattak pénteken a Cserhát Baráti Társaság és az Újtelep Baráti Kör tagjai.
2020. február 21. // Eleonóra névnap