Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

10 ingyenes program a Balaton északi partján

2019. július 9. 11:30
Rockabilly a Balaton partján, strand salsa, vagy éppen kertmozi egy villa udvarán. A Balaton vonzáskörzete tengernyi eseményt tartogat a nyárra, alacsony költségvetéssel viszont ezek egy részéről le kell mondanunk. Éppen ezért most olyan tíz látványos programot gyűjtöttünk össze, amelyek ingyenesen is látogathatók.

Rossz versek és hidegháború Szentbékkállán – július 11.– augusztus 29. között több alkalommal

Szentbékkálla kedvenc közösségi terében, a Pegazusban mindig pezseg az élet. Tartanak itt ökotudatos workshopot, koncerteket, augusztus 18-án ráadásul egy szuper slow life tematikájú design vásárt is rendeznek, ahol értékteremtő művészek mutatkoznak be dínom-dánom és eszem-iszom közepette. Július és augusztus során pedig rendszeresek a kertmozis események is: július 25-én például Reisz Gábor második nagyjátékfilmjét, a Rossz verseket vetítik, augusztus 29-én pedig az Oscar-díjas Pawlikowski Hidegháború című gyönyörű szerelmes alkotását.

Borban van az igazság – BadacsonyBor7, Badacsonytomaj, július 12-28.

A badacsonyi tanúhegyek, a helyi borvidék és az itt működő pincészetek az utóbbi években az egyik legnépszerűbb balatoni desztinációvá nőtték ki magukat – nem véletlenül: ebben a csodás környezetben elkortyolni egy-egy olaszrizlinget vagy kéknyelűt igazi élmény. A borhéten összesen 14 pincészet nedűit kóstolhatjuk majd meg, és persze lesz is mit leöblögetni, miközben olyan neves előadók koncertjeit hallgatjuk, mint Boogie, Odett vagy éppen Petruska.

Sörből van a Balaton – III. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál, július 12-14.

Tihanyra menni mindig jó ötlet: a település különleges bája egyszerűen magával ragadó. A sörkedvelőknek ráadásul most még egy jó indok a félsziget felé venni az irányt, hogy három napig a legjobb kézműves sörök között válogathatnak. De a kávéimádóknak is érdemes benézni, hiszen lesznek specialty kávék, valamint a ZING Burger food truckja is legurul a Balatonra.

Kertmozi egy villa udvarán – Vaszary Kertmozi, Balatonfüred, július 12., 19., 26.

Ritka, hogy a Balaton északi partján a mai napig működő kertmozira bukkanjunk, pedig a csillagok alatt filmet nézni milliószor hangulatosabb, mint egy légkondicionált kockában. A Vaszary Galériának is helyet adó villa impozáns kertjében július során összesen négy alkalommal olyan, a fősodortól eltérő európai alkotásokat láthatunk, mint az Életrevalókban feltűnt Omar Sy főszereplésével készült Csokoládé, vagy a magyar siker, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

Bor, burger, Balaton – Pancs Piknik & Burger Show 4.0, Balatonakali, július 13.

A Balaton már rég nem csak a hekkről és a lángosról szól: annyi jó étterem és bisztró nyílt a parton az elmúlt években, hogy egy egész nyárba telne, mire mindet végigkóstolnánk. A Mörk pincészet ezt most még megfejeli egy piknikkel a szőlőjükben, ahol a Pancs burgerei és a helyi borászok nedűi mellett például virágfánkkal is várnak minket, de élőzene és birka simogatás is lesz. Emellett a Fenye-hegyen dűlőtúrát is szerveznek, valamint lesz borkóstolás – utóbbiak ugyan fizetősek, maga a rendezvény viszont ingyenes.

Salsa a strandon – Gyakorló buli Csopakon, július 19., augusztus 2., 16., 30.

Veszprémben jó ideje otthonra talált a pezsgő kubai salsa, a táncoslábúak pedig nyáron szívesen veszik be a csopaki strandot is. Kéthetente péntek este 7-től 10-ig tartanak a gyakorló bulik, elsősorban a tánchoz már valamennyit is konyítóknak gyakorlási lehetőségként, de ha még sosem próbáltuk ki ezt az örömteli táncot, akkor is érdemes ellátogatni, hiszen a látvány is képes elvarázsolni. A pontos időpontokért érdemes követni a Salsa bulik: Veszprém + oldalát.

Elvis nyomában – Los an Gyenes, Gyenesdiás, július 20.

A nosztalgia szép lassan bekúszott a bőrünk alá az elmúlt években, nemcsak a 80-as, 90-es éveket illetően, hanem akár az amerikai álomgyár dicső éveit is tekintve. Gyenesdiáson immár hatodik alkalommal rendezik meg a Los an Gyenest, ami egyenesen az 50-es évek Amerikájába repít: régi autócsodák sorakoznak fel a korzón, vintage shopban vásárolhatunk és pin up lányokká és rockabilly srácokká varázsolhatjuk magunkat, majd hajnalig rophatjuk a rockabilly dallamokra.

Nyáresték zongorára hangolva – Klassz a pARTon, Balaton, július 20. – augusztus 30.

Igaz, hogy mostanában elsősorban a könnyűzenei vagy a gasztronómiai fesztiválok hódítanak, de ha kedveljük a művészetet, biztosan eszünkbe jutnak a magyar írók, költők sorai a Balaton felett szálló klasszikus muzsikaszóról. És ha már eszünkbe jut, jó páran kipróbálnánk, milyen igazán ünnepi módon átadni magunk a tó hangulatának. Az ötéves Klassz a pARTon során a leghíresebb operák mellett zongoradarabok is felcsendülnek Almáditól kezdve Tihanyon át Keszthelyig, de szalonesten is részt vehetünk.

Bakancsban a tó körül – Irány a Balaton! Túra Veszprémből, július 26.

Néhány éve a Balaton Camino megálmodói hívták fel a figyelmet arra, hogy a Balatont nemcsak átúszni, de bakancsban megkerülni is érdemes. Ha ennyit egyelőre nem is vállalnánk, az Édesvíz Természetbarát Egyesület kicsivel több mint 12 km-es túrájával már bemelegíthetünk. A csapat Veszprémből indul és Almádiban a Wesselényi strandig menetel – ha akarjuk, a végén csobbanhatunk is.

Cseh Tamás nyomában – Kőfeszt, Kővágóörs, augusztus 8-11.

Éppen tíz éve, hogy elhunyt Cseh Tamás, az évforduló apropóján pedig a Határtalan Hangok Alapítvány négynapos rendezvénysorozatot indít az énekes életében fontos szerepet betöltő Kővágóörsön. A program 8-án egy Cseh Tamás emléknappal indít, ahol többek között egy diófát ültetnek el, kiállítás nyílik a művészt ábrázoló fotókból, valamint saját grafikáiból, illetve filmvetítés is lesz. A további napokban táncház, lovasbemutató és színházi előadások is lesznek.

Bertalan Melinda
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.