Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Összekötötték Herendet Herenddel

2019. július 5. 18:02
Mostantól nem kell a 8-as útra rámennie azoknak, akik Herend-Bányatelepről a városközpontba szeretnének eljutni. A városrészeket összekötő kerékpárút mai átadója után bejelentették, hogy a Bányatelepet is átkeresztelik.

Herend belvárosától megközelítőleg 2,5 km-re fekszik a majolika gyár mellett a ma még Bányatelep néven ismert városrész, amely közigazgatásilag ugyan Herendhez tartozik, ám ahhoz, hogy az itt élő 130 ember eljusson a település központjába, elkerülhetetlen volt a főút használata.

Az uniós támogatásból megépült kerékpárút ezután kiváltja a főutat, megteremtve a kapcsolatot a városrészek között.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes szalagátvágás előtt elmondta, hogy a kerékpárútnak három fontos üzenete is van.

Kiváló sportolási lehetőséget biztosít, ezáltal támogatja az egészséges élet feltételeit, de ami a herendieknek ezeknél is fontosabb, összeköti az embereket, közösségépítő hatása van – mondta el a képviselő.

Beszédében gratulált az önkormányzatnak a sikeres pályázathoz és méltatta Herend elmúlt időszakban véghezvitt beruházásait. Ugyanakkor kiemelte, hogy a kerékpárút egy fontos mérföldkő, de a település még számos új fejlesztés előtt áll, amelyek reményei szerint ugyanilyen sikeresek lesznek.

Jánszky László polgármester beszédében rövid történelmi áttekintést adott a Bányatelep évtizedeiről, elmondta, hogy ha nincs a majolikagyár, valószínűleg a korábbi bányaüzem elsorvadt volna. A Jáger csoportnak is köszönhetően azonban ma egy sikeres vállalat működik itt, az üzem mellett található lakótelepen élők számára pedig egy nagyon fontos fejlesztés valósult meg az új összekötő úttal.

Hozzátette, hogy nem csak a kerékpárút jelent megújulást. Hamarosan a Bányatelep elnevezést megváltoztatják Majolika Parkra, ezzel is sugallva, hogy az itt található lakótelep egy élhető, kellemes zöldövezeti otthont biztosít a herendieknek.

A szalagátvágás után a jelenlévők is kipróbálták az új utat, majd jelképesen, egy fa elültetésével erősítették meg elhivatottságukat a térség jövőbeni fejlesztéséért.

A projekt 270 millió forintos támogatással a TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00004 „Városrészeket összekötő kerékpárút Herenden” című pályázat keretében valósult meg.

Hajas Bálint
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.