2020. február 21. // Eleonóra névnap

Kilenc polgármestert indít vagy támogat a Fidesz ősszel a választókerületben

2019. július 11. 11:58
Kilenc, már most is hivatalban lévő polgármester indul Fidesz-színekben, vagy élvezi a párt támogatását az őszi önkormányzati választásokon - jelentette be Ovádi Péter parlamenti képviselő csütörtök reggel Nemesvámoson.

A 2017-ben az ország legszebb birtokának választott Tekeresvölgyi Sajtműhely nemesvámosi birtokán tartott sajtótájékoztatót csütörtök reggel a Fidesz, ahol bejelentették, kiket indítanak vagy támogatnak a veszprémi 1-es számú választókörzetben a várhatóan októberben tartandó önkormányzati választásokon.

A választókörzet fideszes parlamenti képviselője, Ovádi Péter bejelentette, a 25 településből álló körzetben az alábbi, közös keresztény-konzervatív értékrendet magukénak valló polgármestereket támogatják:

Fidesz-színekben:

  • Tábori Ferenc (Hárskút)

  • Hartmann Antal (Márkó)

  • Jánszky Lajos László (Herend)

  • Straub Dávid (Csehbánya)

  • Steigervald Zsolt (Bánd)

Fidesz támogatással:

  • Fülöp Zoltánné (Úrkút)

  • Sövényházi Balázs (Nemesvámos)

  • Köbli Miklós (Hajmáskér)

  • Fésüs Sándor (Vilonya)

Ovádi Péter kiemelte, a most bemutatott jelöltek már most is polgármesterek. Olyanok, akik saját településeik ügyei mellett helyben próbálják megvalósítani a kormány programjait.

Köbli Miklós, Straub Dávid, Fülöp Zoltánné, Jánszky Lajos László, Ovádi Péter, Steigervald Zsolt, Sövényházi Balázs és Tábori FerencKöbli Miklós, Straub Dávid, Fülöp Zoltánné, Jánszky Lajos László, Ovádi Péter, Steigervald Zsolt, Sövényházi Balázs és Tábori Ferenc

Tapasztalata szerint a választókörzetben jó az együttműködés a polgármesterek között, hisz mindannyian térségben gondolkoznak. Ezt erősíti az általa létrehívott Polgármesterek Klubja nevű találkozó sorozat is, melynek során időről-időre a körzet mind a 25 polgármestere összegyűlik, és megvitatja a térség életét.

Kiemelte, sikeres időszak van a körzet háta mögött, hisz nincs olyan település, amely 2018 óta ne tudott volna legalább egyet előre lépni. Mindenhol fejlesztések és beruházások zajlottak-mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A párt szerint előbbi környezetkímélőbb alternatívája lehetne az atomenergiának, míg utóbbi a fogyasztás csökkentésével járulna hozzá a bolygó védelméhez.
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.
2020. február 21. // Eleonóra névnap