2020. február 21. // Eleonóra névnap

Megduplázódott a polgármesterjelöltek száma

2019. július 12. 14:15
Péntek délután közleményben tudatták a veszprémi ellenzéki pártok, hogy sikerült döntést hozni közös polgármesterjelöltről. A hatpárti összefogás Katanics Sándor (DK) önkormányzati képviselőt támogatja az októberi választáson.

Első körben április 30-ig ígérték az ellenzéki pártok, hogy megnevezik veszprémi polgármesterjelöltjüket, majd ez a dátum kitolódott az európai parlamenti választásokig. Ezt követően hetekig csend volt az ellenzék háza táján, majd péntek délután egy közleményben tudatták, hogy a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért pártok megegyeztek abban, hogy Katanics Sándort a veszprémi Lovassy László Gimnázium volt igazgatóját, matematika-fizika szakos középiskolai tanárt, jelenlegi önkormányzati képviselőt jelölik Porga Gyula (Fidesz-KDNP) kihívójaként.

Katanics Sándor egy korábbi sajtótájékoztatón VeszprémbenKatanics Sándor egy korábbi sajtótájékoztatón Veszprémben

A közleményben legfontosabb célkitűzéseikként konkrétumok helyett általános jellegű célokat fogalmaztak meg, mint például a városi fejlesztések új irányvonalának kijelölését a veszprémiek bevonásával, a lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási problémák megoldását, illetve a zöldfelületek bővítését.

A közlemény – ha nem is egyértelműen – de némiképp választ ad arra is, hogy mi volt az oka az elhúzódó bejelentésnek.

„Az ellenzéki pártok az egyeztetés során részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel, mert a cél a minél szélesebb körű összefogás létrehozása volt. Azonban a pártok azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen nem tudták elfogadni. Nem akarjuk megtéveszteni a választókat, nem akarunk civil szervezet mögé bújva indulni.”

A Kész Zoltán nevével fémjelzett ellenzéki kerekasztal így a nagyobb ellenzéki pártok nélkül lesz kénytelen folytatni az egyeztetéseket, bár a kampány-időszak rohamos tempóban közeledik.

Visszatérve az ellenzéki pártok veszprémi bejelentésére, a közleményben megjegyzik, hogy az egyéni képviselő-jelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor fogják bemutatni.

vehir.hu

További cikkek

Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
Évet értékelt Orbán Viktor
Évet értékelt Orbán Viktor
Ma, száz évvel a trianoni halálos ítélet után azt jelenthetem önöknek, hogy élünk, és Magyarország még mindig megvan - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében vasárnap, Budapesten.
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A szélenergia kiaknázását és épületszigetelési programot sürget az LMP
A párt szerint előbbi környezetkímélőbb alternatívája lehetne az atomenergiának, míg utóbbi a fogyasztás csökkentésével járulna hozzá a bolygó védelméhez.
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Merkel: közös úton jár Németország és Magyarország
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott - mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
A Deák iskolával szemben építtetne kutyafuttatót Gerstmár Ferenc
Az önkormányzati képviselő szerint a Görgey Artúr utca keleti, az iskolával átellenes oldalán található zöldterület alkalmas lenne kutyafuttató építésére.
2020. február 21. // Eleonóra névnap