Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lesz-e polgármesterjelöltje Kész Zoltánéknak Veszprémben?

2019. július 26. 12:43
Pár hónappal ezelőtt úgy tűnt, az Ellenzéki Kerekasztal az ellenzéki pártokkal közösen támogathat polgármesterjelöltet Veszprémben, ám közben kiderült, a pártok Kész Zoltánék nélkül képzelik el az önkormányzati választásokat.

A Kész Zoltán szervezeteit is maguk között tudó Ellenzéki Kerekasztal májusban jött létre hivatalosan azzal a céllal, „hogy a demokratikus elvek és értékek szerint működő ellenzéki pártok, illetve társadalmi szervezetek együttműködésével a 2019-es önkormányzati választáson az általa támogatott jelöltek többségbe kerüljenek a képviselő-testületben, illetve az Ellenzéki Kerekasztal által is elfogadott polgármestere legyen Veszprémnek.”

Az Ellenzéki Kerekasztal munkájában kezdetben a

  • Lokálpatrióták a Városért
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt
  • Mindenki Magyarországa Mozgalom
  • Momentum Mozgalom
  • MOST Egyesület
  • Szolidaritás
  • Kábelgyártó Vasas Szakszervezet vett részt,

majd kis idővel a nagy ellenzéki pártok, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a PM is csatlakoztak.

Ekkor úgy tűnt, megvalósulhat a Kész Zoltán szervezetei által dominált (Mindenki Magyarországa Mozgalom, Most Egyesület) közös összefogás a Fidesz jelöltje, Porga Gyula ellen. A térség korábbi parlamenti képviselője többször is hangsúlyozta, a Fidesz csak akkor legyőzhető, ha egy közös ellenzéki jelöltet állítanak.

Pár hete azonban kiderült, hogy hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és a PM) megegyezett abban, hogy az Ellenzéki Kerekasztal nélkül állítanak közös polgármester-jelöltet (Katanics Sándor) és minden választókerületben egyéni képviselő-jelöltet ősszel Veszprémben.

A szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményben az írták:

Az ellenzéki pártok az egyeztetés során részletes tárgyalást folytattak a Veszprémi Ellenzéki Kerekasztalhoz csatlakozó szervezetekkel, mert a cél a minél szélesebb körű összefogás létrehozása volt. Azonban a pártok azt a feltételt, hogy minden jelölt civil szervezet jelöltje legyen, nem tudták elfogadni. Nem akarjuk megtéveszteni a választókat, nem akarunk civil szervezet mögé bújva indulni.

Kész Zoltánék nélkül állt össze az ellenzéki összefogás a Fidesz ellenKész Zoltánék nélkül állt össze az ellenzéki összefogás a Fidesz ellen

Úgy tűnik tehát, az Ellenzéki Kerekasztal a Momentum kivételével visszaállt abba az állapotba, ahonnan elindult. A nagy ellenzéki pártok támogatása nélkül maradt. A Mindenki Magyarországa Mozgalom eközben sorra jelenti be az országban sikeres összefogásokat.

Hogy ezek után az Ellenzéki Kerekasztal folytatja-e tevékenységét, és hogy részt vesznek az önkormányzati választásokon, kérdéses. A közös összefogást leginkább a Márky-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom társalapítója és elnökségi tagja, a Most Egyesület elnöke, Kész Zoltán szorgalmazta Veszprémben.

Szerettük volna tőle megtudni, hogy a nagy pártok nélkül is részt vesznek-e az önkormányzati választásokon, mi lesz a Kerekasztal jövője, vagy esetleg várható-e, hogy mégis támogatják Katanics Sándor jelöltségét? Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Ge. Á.
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. 2024. február 23. 14:17 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. 2024. február 22. 11:28 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.