Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Rajzokkal csalogatták elő az oroszlánokat

2019. augusztus 1. 15:45
Eredményt hirdettek az állatkert által meghirdetett rajzpályázaton és egyúttal átadták az oroszlánkifutót a zoo 61. születésnapján csütörtökön

Ovádi Péter, a térség önkormányzati képviselője az ünnepélyes eredményhirdetésen elmondta: az állatkert 61 évvel ezelőtt ezen a napon, 1958. augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és azóta is büszkeségére válik minden veszpréminek. Hozzátette: képviselőként ő maga is mindig örömmel tér vissza a vadasparkba, hiszen az töretlenül fejlődik, újabb és újabb fejlesztéseket mutatnak be.

Ilyen az új oroszlán kifutó is, ahová néhány héttel ezelőtt költöztették be a nagymacskákat. A csúcsragadozók mostanra kezdenek hozzászokni az új, tágasabb életterükhöz.

Az állatkert oroszlánokhoz kötődő rajzpályázatára, melyet 6-14 éves gyerekek részére hirdettek meg, végül több mint nyolcvan pályamunka érkezett be. A gyerekeket és kísérőiket az eredményhirdetés alkalmából vendégül látta a vadaspark, és senkinek nem kellett üres kézzel távoznia: a pályázók oroszlános bögrével, a díjazottak pedig plüssoroszlánnal lettek gazdagabbak.

A kreatív munkákat maguk az állatok is megcsodálták: a gyerekek rajzaikat magasba tartva csalogatták ki a barlangjukban hűsölő nagymacskákat, akik érdeklődve sétáltak a kifutójuk kerítésénél összegyűlt tömeghez.

Ami az eredményeket illeti: különdíjban részesült Simon Panna és Horváth Roland, a harmadik helyezett Borsos Anna, a második Som Klaudia Kármen, míg a legjobbnak Takács Levente rajzát ítélte a zsűri.

zoo
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.