2020. február 21. // Eleonóra névnap

Most érdemes igazán Horvátországban nyaralni!

2019. augusztus 9. 9:05
Ugyan a bevásárlóközpontokban már az iskolakezdésre készülnek, de Horvátországban még mindig tombol a nyár. Sok helyre kevesebb turista érkezett a vártnál, így sok apartman üresen áll, s lassan kezdődik az utószezon. Ha idén még nem nyaraltunk, most érdemes Horvátországban körbe nézni!

Kicsit hűvös volt idén a nyár

Nyáron többször felröppent az a hír, hogy jelentősen melegszik az északi sark. Sok helyen, sose volt még ilyen meleg, mint most nyáron. Ennek pontosan az ellenkezője mutatkozott idén a Balatonnál. Egész nyáron hideg volt a tó vize. A június végi kánikulában 26-27 fokra melegedett fel a Balaton vize, majd a viharos időjárásnak köszönhetően 21-22 fok közé süllyedt a tó vízhőmérséklete. Most, hogy pár napig tartósan meleg volt, most érte el a 24-25 fokot. Horvátországban is eléggé viharos volt ez a nyár. A horvátországi viharok csupán egy-egy napig tartanak, s visszatér a 27-32 fokos, kellemes meleg, forró nyári idő. A tenger hőmérséklete nyáron 26-28 fok között alakul. Nagy viharok után is „csak” maximum 25 fokig hűl le a tenger. Egy-egy vihar után, másnap kisüt a nap, forró, meleg az idő s nyugodtan strandolhatunk, nem hideg a víz.

Itthon elromlik az idő, de Horvátországban marad a nyár

A hazai időjárási előrejelzések szerint, augusztus második felében elromlik az idő. A 30-34 fok közötti kánikulai időt, az utónyári 25-28 fokok váltják fel. Ezzel szemben
Horvátországban továbbra is marad a 30 fok körüli nyárias, meleg idő. Nemcsak augusztus végén, egész szeptemberben, kellemes meleg idő van még Horvátországban, így egy kora őszi, tengerparti nyaraláson is érdemes gondolkozni. Gyakorlatilag azt lehet mondani, a Magyarországhoz közeli úticélok például a Krk- vagy a Rab sziget egyaránt vonzó, mint a távolabbi, dalmát desztinációk, például Trogir, Split vagy a Brac sziget.

Csökkenek a szállásdíjak

Ami nagyon jó, hogy augusztus végén, még teljesen nyárias idő van Horvátországban, viszont a gyerekes turisták elkezdenek hazamenni, így lényegesen csökkenek a szállás
árak. Ha ügyesek vagyunk, augusztus végén akár 100 ezer forintért bérelhetünk apartmant még a frekventált helyeken is. Nézzünk szét a https://www.horvatorszaginfo.hu/szallas oldalon, hiszen itt is sok kedvező árú szálláslehetőség közül válogathatunk.

Az autópálya díjak és a belépő árak is csökkenek

Horvátországban kétféle autópályadíj kalkuláció van. Van a normál és van a nyári, mely a normál ár 115%-a. Ha kicsit spórolni szeretnénk érdemes úgy időzítenünk a nyaralásunk, hogy szeptemberben jöjjünk vissza, így nemcsak az apartman ára, még az autópálya díja is kevesebb lesz. Október elejétől pedig a Plitvicei tavak és a Krka vízesés belépő árai is csökkenek.

Mindent egybevéve, ha idén még nem nyaraltunk, most foglaljunk szállást Horvátországban!

vehir.hu

További cikkek

Edzés alatt nyaralni, vagy nyaralás alatt edzeni?
Edzés alatt nyaralni, vagy nyaralás alatt edzeni?
A nyaraló szezon egyik gyakori kérdése, hogy vajon kell-e a pihenésünk alatt edzeni, ha egyébként az egész évet átmozogtuk, és ez már életforma nálunk.
Dobd fel a nyár maradékát ezzel a hat különleges programmal!
Dobd fel a nyár maradékát ezzel a hat különleges programmal!
Augusztus a nyaralások hónapja, amikor mindenki valahol távol próbálja elfelejteni, hogy mindjárt itt az ősz. Annak viszont, aki a szinte kiürült városban maradt, az uborkaszezon kevésbé tűnhet izgalmasnak, pedig élménydús programból így is bőven akad a közelben. Néhány nem mindennapi lehetőséget szedtünk össze a nyár utolsó heteinek kiélvezésére.
Ha a Balaton túl zsúfolt lenne: 5 alternatív strand tipp
Ha a Balaton túl zsúfolt lenne: 5 alternatív strand tipp
Imádjuk a Balatont, de ezzel nem vagyunk egyedül, így aztán el kell ismerni, az egy négyzetméterre jutó fürdőzők száma időnként átcsap a nem túl kellemesbe. Szerencsére Magyarország a vizek országa, így aztán korrekt távolságon belül elég sok homokos strandot találhatunk, amelyek kevésbé zsúfoltak, ám hasonlóan szép élményt nyújtanak, mint a magyar tenger.
Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program
Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program
A munkaadók és a fiatalok körében is népszerű a Nyári diákmunka program: idén az első hónapban, júliusban a tavalyinál is többen – csaknem 1200 diák és 270 munkáltató - éltek a lehetőséggel Veszprém megyében.
Ajándék a táborozóknak!
Ajándék a táborozóknak!
A városi önkormányzat, idén tizenharmadik alkalommal rendezte meg a nyári napközis tábort a helyi családok megsegítésére, ezúttal a Cholnoky Jenő Általános Iskolában. Némedi Lajos alpolgármester ismét meglepte a táborozó fiatalokat, hogy egy kis hűsöléssel pihenjék ki a sok programmal tarkított napokat.
2020. február 21. // Eleonóra névnap