2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Liszkai bemutatkozott a Pickben

2009. július 31. 8:10
A Tisza-partiak felkészülési mérkőzésen hazai pályán szenvedtek vereséget a Dunaferr együttesétől.

Vladan Matic legénysége nagy csatában maradt alul a Dunaferr gárdájával szemben. A kilenc gólig jutó Nagy Kornélnak azonban nagy szerepe volt a fiatal vendégcsapat diadalában.

Nem lehetett ugyanakkor felhőtlen a győztes öröme, ugyanis Zubai Gábor súlyos térdsérülést szenvedett. A dunaujvaros.com portál szerint kb. fél év kihagyás vár rá a válogatott játékos, Zubai Szabolcs öccsére.

– Lesz ez jobb is! – mondta a lefújás után Liszkai Szilveszter, a Veszprémből Szegedre kölcsönadott kapus. A válogatott hálóőr a második félidőben kapott szerepet, s nagy taps köszöntötte a lelátón. – Ez mindenképpen ösztönzőleg hat, jó érzés, hogy a közönség elfogad. Persze még nem ment úgy a védés, ahogy én is szeretném. Meg kell ismernem a játékosokat, és nekik is meg kell ismerniük engem. Szoknom kell a mozgásukat, a védekezési stílusukat. A bajnokság kezdetére ez az összhang meglesz, és akkor a védések sem maradnak el - nyilatkozta Liszkai a delmagyar.hu-nak.

Előkészületi kézilabda-mérkőzés
Pick Szeged-Dunaferr 23:24 (10:9)
Újszegedi sportcsarnok, 500 néző.
Pick Szeged: Marjanac - Vancics, Zubai 3, Laluska 1, Katzirz 5, Andjelkovics 2, Simon 3. Csere: Liszkai (kapus), Herbert 1, Oszmajics 1, Krivokapics 1, Lele 2, Zvizej 1, Gyuris. Vezetőedző: Vladan Matics.
Dunaferr SE: Mikler, Morva 1, Nagy K. 9, Széles, Kopco, Németh G. 5, Szalafai 1.
Csere: Vitáris (kapus), Kemény, Hajdu, Benmiloud, Miss 1, Kurbely, Skoube 2, Bali 5.
Vezetőedző: Imre Vilmos.
Hétméteresből: 7/2, ill. 1/1.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.

Zatkalik Dávid