Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A levegő hódítóira emlékeztek

2019. augusztus 16. 4:00
Nagyboldogasszony napján koszorúztak a repülés áldozatainak emlékművénél.

Az ünnepélyes megemlékezésen Brányi Mária alpolgármester is lerótta tiszteletét, elhelyezve az emlékezés koszorúját. Azok előtt a katonák előtt tisztelegtek, akik repülőfeladataik végrehajtása, a haza védelme, vagy az arra történő készülés során a legdrágábbat adták, az életüket.

Augusztus 15-e a Nagyboldogasszony ünnepe, Szűz Mária mennybevételének napja, a katolikus egyház egyik kiemelkedő eseménye. Szűz Mária, aki Szent István óta Magyarország védőszentje, az újkori történelemben egyben a pilóták védőszentje is.

Soós Lajos, Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületének elnöke is köszöntötte a megemlékezőket, a légierő haderőnem és a repülő fegyvernem napján. Mint elmondta, aki a elrugaszkodik a földtől és a levegőbe száll, soha nem úgy indul neki, hogy ez lesz az utolsó útja. Sajnos mégis hosszú az áldozatok listája, nekünk pedig kötelességünk megemlékezni róluk!

A megemlékezés végén az „égi katonák” neveit sorolták fel, de tekintettel arra, hogy ezer fölött van az áldozatok száma, minden évben harminc nevet "emelnek" ki.

Szabó Eszter
Simon Dani
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09 A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai „Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.   2024. március 14. 14:44 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Egész márciusban nagyszabású hadgyakorlatot tartanak Veszprém mellett, amiben részt vesznek a Magyar Honvédség által tavaly nyáron vásárolt Airbus H225M típusú helikoptertek is. Kollégánk kedden hazafelé tartva ezeket kapta lencsevégre, ahogy elhúztak a feje fölött Jutaspusztánál. 2024. március 13. 12:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.