Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lazulás és elengedés

2019. augusztus 28. 12:35
A nyár, a nyári szabadság kiválóan alkalmas az elengedésre. Számtalan problémával küzdünk: munkahelyi és otthoni stressz, párkapcsolati válság, kifáradás. Ezek feldolgozására, szélnek eresztésére ideális lehetőséget kínál a nyár.

Meleg van, süt a nap, sokat lehetünk a természetben. Ez már önmagában gyógyít. Sőt, ha egy kis tudatosságot viszünk bele a napjainkba, csodákra leszünk képesek.

Érdemes reggel korábban kelni és futni, kutyát sétáltatni vagy gyalog elmenni a pékségbe. Ha tehetjük, menjünk gyalog, biciklivel, rollerrel munkába. Közben hallgassunk zenét vagy élvezzük önmagunk csendjét.

Nyaralás során az alvás, ejtőzés mellett a mozgásról se feledkezzünk meg: az aktív testmozgás nagyon sokat segít. Komoly támogatást jelenthetnek a barátok, családtagok, akiknek a társasága már önmagában gyógyít. Jó hatással lehet ránk egy jó beszélgetés, sok-sok mosoly, nevetés. Néhány pihenősebb nap után érdemes átgondolni a problémáinkat. Átbeszélni önmagunkkal a velünk történteket, aztán elengedni, ami rossz, ami teher.

Mindezt fokozhatja a zene, a muzsika. De ne csak a szokásos egyedüli zenehallgatásra gondoljunk! Menjünk bátran szabadtéri koncertekre! A társaság, a szabad tér ereje nagyon jó hatással lehet ránk. Egyfajta feloldozásként hathat a mindennapi gondjainkra, kizökkenthet a mindennapi szorongásunkból.

A szép táj, a szabad levegő, a napsütés, a mozgás elősegítheti a nyári lazulásunkat, amiből elengedés, felszabadulás lesz. Éljünk vele!

Mártony Zsuzsanna | Ecoport magazin

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.