Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lazulás és elengedés

2019. augusztus 28. 12:35
A nyár, a nyári szabadság kiválóan alkalmas az elengedésre. Számtalan problémával küzdünk: munkahelyi és otthoni stressz, párkapcsolati válság, kifáradás. Ezek feldolgozására, szélnek eresztésére ideális lehetőséget kínál a nyár.

Meleg van, süt a nap, sokat lehetünk a természetben. Ez már önmagában gyógyít. Sőt, ha egy kis tudatosságot viszünk bele a napjainkba, csodákra leszünk képesek.

Érdemes reggel korábban kelni és futni, kutyát sétáltatni vagy gyalog elmenni a pékségbe. Ha tehetjük, menjünk gyalog, biciklivel, rollerrel munkába. Közben hallgassunk zenét vagy élvezzük önmagunk csendjét.

Nyaralás során az alvás, ejtőzés mellett a mozgásról se feledkezzünk meg: az aktív testmozgás nagyon sokat segít. Komoly támogatást jelenthetnek a barátok, családtagok, akiknek a társasága már önmagában gyógyít. Jó hatással lehet ránk egy jó beszélgetés, sok-sok mosoly, nevetés. Néhány pihenősebb nap után érdemes átgondolni a problémáinkat. Átbeszélni önmagunkkal a velünk történteket, aztán elengedni, ami rossz, ami teher.

Mindezt fokozhatja a zene, a muzsika. De ne csak a szokásos egyedüli zenehallgatásra gondoljunk! Menjünk bátran szabadtéri koncertekre! A társaság, a szabad tér ereje nagyon jó hatással lehet ránk. Egyfajta feloldozásként hathat a mindennapi gondjainkra, kizökkenthet a mindennapi szorongásunkból.

A szép táj, a szabad levegő, a napsütés, a mozgás elősegítheti a nyári lazulásunkat, amiből elengedés, felszabadulás lesz. Éljünk vele!

Mártony Zsuzsanna | Ecoport magazin

vehir.hu
további cikkek
Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Több mint százezer elektromos rollert használnak ma Magyarországon Általános városi közlekedési eszközzé válik a magán és közösségi elektromos roller, a Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint Magyarországon már több mint 100 ezer e-rollert használnak az emberek, amelyek mintegy 10 százaléka bérelhető, a többi magántulajdonú eszköz. Számuk folyamatosan nő, különösen a városokban, mivel az e-rollerekkel kikerülhetők a közlekedési dugók és parkolni is könnyű velük. 2024. szeptember 4. 11:56 Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka Tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka A parlagfű pollenkoncentrációja országosan nagyon magas, tart a parlagfű pollenszezon csúcsidőszaka - közölte honlapján a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. 2024. szeptember 4. 11:49 Az úszás mint életre szóló ajándék úszás Az úszás mint életre szóló ajándék Aki gyermekként megtanul úszni, olyan ajándékot kap, amely az egész életére kihat – nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. 2024. augusztus 31. 4:00 A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek életmód A kék zónák titkai, ahol bizonyíthatóan tovább élnek az emberek A hosszú élet titka sokakat érdekel, és számos kutatás és véleménycikk foglalkozik a témával. Mindenki szeretne legalább száz évig élni, és talán még fontosabb, hogy életünk második ötven éve is minőségi és egészséges legyen. A „kék zónák” azok a területek, ahol az emberek között a százévesek aránya az átlagnál jóval magasabb. A green.hu annak járt utána, hogyan élnek ezeken a helyeken az emberek. 2024. augusztus 11. 3:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.