Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-3°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-3°C

Lazulás és elengedés

2019. augusztus 28. 12:35
A nyár, a nyári szabadság kiválóan alkalmas az elengedésre. Számtalan problémával küzdünk: munkahelyi és otthoni stressz, párkapcsolati válság, kifáradás. Ezek feldolgozására, szélnek eresztésére ideális lehetőséget kínál a nyár.

Meleg van, süt a nap, sokat lehetünk a természetben. Ez már önmagában gyógyít. Sőt, ha egy kis tudatosságot viszünk bele a napjainkba, csodákra leszünk képesek.

Érdemes reggel korábban kelni és futni, kutyát sétáltatni vagy gyalog elmenni a pékségbe. Ha tehetjük, menjünk gyalog, biciklivel, rollerrel munkába. Közben hallgassunk zenét vagy élvezzük önmagunk csendjét.

Nyaralás során az alvás, ejtőzés mellett a mozgásról se feledkezzünk meg: az aktív testmozgás nagyon sokat segít. Komoly támogatást jelenthetnek a barátok, családtagok, akiknek a társasága már önmagában gyógyít. Jó hatással lehet ránk egy jó beszélgetés, sok-sok mosoly, nevetés. Néhány pihenősebb nap után érdemes átgondolni a problémáinkat. Átbeszélni önmagunkkal a velünk történteket, aztán elengedni, ami rossz, ami teher.

Mindezt fokozhatja a zene, a muzsika. De ne csak a szokásos egyedüli zenehallgatásra gondoljunk! Menjünk bátran szabadtéri koncertekre! A társaság, a szabad tér ereje nagyon jó hatással lehet ránk. Egyfajta feloldozásként hathat a mindennapi gondjainkra, kizökkenthet a mindennapi szorongásunkból.

A szép táj, a szabad levegő, a napsütés, a mozgás elősegítheti a nyári lazulásunkat, amiből elengedés, felszabadulás lesz. Éljünk vele!

Mártony Zsuzsanna | Ecoport magazin

vehir.hu
további cikkek
Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön méz Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön Magyarország nagyhatalom. Persze nem a szó politikai, vagy katonai vonatkozásában. Ellenben van egy olyan értéke az országnak, ami Európa élvonalába repíti a magyarokat. Az viszont már más lapra tartozik, hogy mennyire használjuk ki ezt az adottságunkat, vagy, hogy ki tudjuk-e egyáltalán. 2023. november 22. 14:58 Hajnalban óraátállítás! Hajnalban óraátállítás! Vasárnap kezdődik a téli időszámítás: hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára. 2023. október 28. 14:45 Amerika csak egy sütésnyire van Amerika csak egy sütésnyire van Évek óta szerepel a bakancslistámon, hogy New Yorkban töltsem a Halloweent, Murphy azonban rendre közbeszól, amikor már előkészíteném az utazást. És bár egyelőre a meccsünkben ő áll nyerésre, nekem is megvannak a magam eszközei, hogy kibabráljak vele. Ezúttal egy kosár idénygyümölccsel, meg egy sütővel. 2023. október 22. 12:04 Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Life&Style Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Aki vegán éttermet nyit, az nem csak egy új gasztronómiai vállalkozásba kezd. Valamiért az ilyen vendéglátóhelyeknek van egy semmi máshoz nem hasonlítható különleges, megnyugtató atmoszférája. Pláne akkor, ha a hely évszázados történelemmel bír, amiről mintha mesélnének a falak. Veszprém legújabb ilyen étterme pontosan ilyen. 2023. október 16. 13:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.