Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Lazulás és elengedés

2019. augusztus 28. 12:35
A nyár, a nyári szabadság kiválóan alkalmas az elengedésre. Számtalan problémával küzdünk: munkahelyi és otthoni stressz, párkapcsolati válság, kifáradás. Ezek feldolgozására, szélnek eresztésére ideális lehetőséget kínál a nyár.

Meleg van, süt a nap, sokat lehetünk a természetben. Ez már önmagában gyógyít. Sőt, ha egy kis tudatosságot viszünk bele a napjainkba, csodákra leszünk képesek.

Érdemes reggel korábban kelni és futni, kutyát sétáltatni vagy gyalog elmenni a pékségbe. Ha tehetjük, menjünk gyalog, biciklivel, rollerrel munkába. Közben hallgassunk zenét vagy élvezzük önmagunk csendjét.

Nyaralás során az alvás, ejtőzés mellett a mozgásról se feledkezzünk meg: az aktív testmozgás nagyon sokat segít. Komoly támogatást jelenthetnek a barátok, családtagok, akiknek a társasága már önmagában gyógyít. Jó hatással lehet ránk egy jó beszélgetés, sok-sok mosoly, nevetés. Néhány pihenősebb nap után érdemes átgondolni a problémáinkat. Átbeszélni önmagunkkal a velünk történteket, aztán elengedni, ami rossz, ami teher.

Mindezt fokozhatja a zene, a muzsika. De ne csak a szokásos egyedüli zenehallgatásra gondoljunk! Menjünk bátran szabadtéri koncertekre! A társaság, a szabad tér ereje nagyon jó hatással lehet ránk. Egyfajta feloldozásként hathat a mindennapi gondjainkra, kizökkenthet a mindennapi szorongásunkból.

A szép táj, a szabad levegő, a napsütés, a mozgás elősegítheti a nyári lazulásunkat, amiből elengedés, felszabadulás lesz. Éljünk vele!

Mártony Zsuzsanna | Ecoport magazin

vehir.hu
további cikkek
Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Kinek szurkolunk, amikor a magyaroknak szurkolunk? Közeleg az olimpia, már csupán néhány nap maradt vissza a megnyitóig, és a vigyázó szemét mindenki Párizsra veti. Az itthonról történő izgalmas várakozás a sportszámok előtt, a bekészülés, a takaró és a nasi kettőse sokaknál a mai napig kiveri a biztosítékot. 2024. július 22. 21:42 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Nem mindennek tesz jót, ha hűtőben tároljuk Nem mindennek tesz jót, ha hűtőben tároljuk A nagy hőségben mintha ösztönösen próbálnánk minden élelmiszert begyömöszölni a hűtőbe, pedig vannak alapanyagok, amiknek ez egyáltalán nem tesz jót. 2024. július 9. 11:40 Nem kell a bájcsevej csak azért, mert véletlen összefutottunk Nem kell a bájcsevej csak azért, mert véletlen összefutottunk Kicsi város, sok ismerős. Önök is folytattak már szívélyes beszélgetést csupán azért, mert összefutottak valakivel, akivel évek óta nem? Valakivel, akivel egykor napi szinten együtt dolgoztak, vagy tanultak? Akkor íme egy gondolatsor arról, miért nem kell tettetni az érdeklődést… 2024. július 8. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.