Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lazulás és elengedés

2019. augusztus 28. 12:35
A nyár, a nyári szabadság kiválóan alkalmas az elengedésre. Számtalan problémával küzdünk: munkahelyi és otthoni stressz, párkapcsolati válság, kifáradás. Ezek feldolgozására, szélnek eresztésére ideális lehetőséget kínál a nyár.

Meleg van, süt a nap, sokat lehetünk a természetben. Ez már önmagában gyógyít. Sőt, ha egy kis tudatosságot viszünk bele a napjainkba, csodákra leszünk képesek.

Érdemes reggel korábban kelni és futni, kutyát sétáltatni vagy gyalog elmenni a pékségbe. Ha tehetjük, menjünk gyalog, biciklivel, rollerrel munkába. Közben hallgassunk zenét vagy élvezzük önmagunk csendjét.

Nyaralás során az alvás, ejtőzés mellett a mozgásról se feledkezzünk meg: az aktív testmozgás nagyon sokat segít. Komoly támogatást jelenthetnek a barátok, családtagok, akiknek a társasága már önmagában gyógyít. Jó hatással lehet ránk egy jó beszélgetés, sok-sok mosoly, nevetés. Néhány pihenősebb nap után érdemes átgondolni a problémáinkat. Átbeszélni önmagunkkal a velünk történteket, aztán elengedni, ami rossz, ami teher.

Mindezt fokozhatja a zene, a muzsika. De ne csak a szokásos egyedüli zenehallgatásra gondoljunk! Menjünk bátran szabadtéri koncertekre! A társaság, a szabad tér ereje nagyon jó hatással lehet ránk. Egyfajta feloldozásként hathat a mindennapi gondjainkra, kizökkenthet a mindennapi szorongásunkból.

A szép táj, a szabad levegő, a napsütés, a mozgás elősegítheti a nyári lazulásunkat, amiből elengedés, felszabadulás lesz. Éljünk vele!

Mártony Zsuzsanna | Ecoport magazin

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.