Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
11°C

Ha új hűtőre van szükség…

2019. szeptember 2. 10:00

A forró nyári napok próbára teszik a hűtőszekrényeket. Ebben az időszakban mondja fel a szolgálatot a legtöbb hűtőgép. Gyakran egy új készülék vásárlása jelenti a leginkább észszerű megoldást. Nem mindegy azonban, milyet választunk. Mivel hosszútávú befektetésről van szó, érdemes alaposan mérlegelni, érdemes előnyben részesíteni az energiatakarékos készülékeket. Mutatjuk, mire érdemes figyelni…

A szabadonálló készülékek között fagyasztóval rendelkező, illetve fagyasztó nélküli hűtőket is találunk. Amennyiben nem rendelkezünk fagyasztószekrénnyel, mindenképpen hasznos lehet egy fagyasztóval ellátott hűtőszekrény. Alul- és felülfagyasztós készülékekkel is találkozhatunk.

Műszaki értelemben nincs érdemi különbség a két megoldás között; noha az elhelyezkedés kapcsolatba hozható energiatakarékossági szempontokkal, ezek minimális jelentőséggel bírnak.

Fontosabb, hogy az alulfagyasztós hűtős esetében a rekeszek rendszerint nagyobbak, illetve fiókokkal rendelkeznek, gyakran külön nyitható ajtóval vannak ellátva. A felülfagyasztós hűtőszekrények fagyasztó blokkja rendszerint kisebb, gyakran egyetlen rekeszből áll. Ezek alapján természetesen jobb választásnak tűnik az alulfagyasztós hűtő, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a nagyobb fagyasztó a hűtőrésztől vesz el helyet. Törekedjünk arra, hogy az igényeinknek megfelelő kialakítást válasszuk!

Mivel a hűtőszekrény folyamatosan üzemelni fog, ezért figyelmet kell fordítanunk az energiatakarékosság kérdésének is. Minél magasabb energiaosztályba tartozó gépet választunk, annál több villamos energiát takaríthatunk meg. Persze nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a nagy méretekkel rendelkező hűtő több villamos energiát használ fel, mint egy kisebb, azonos energiaosztályba tartozó készülék.

Természetesen a külső megjelenésre is érdemes figyelni. Ma már rendkívül széleskínálattal találkozunk; a hagyományosnak mondható fehér mellett inox és színes borításokkal is találkozunk. Könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő szín- és formavilágot.

Mára szinte alapfelszereltséggé vált az úgynevezett NoFrost technológia, amely optimális szinten tartja a hűtő páratartalmát, ezzel akadályozva meg a jegesedést. Az ilyen készülékek esetében gyakorlatilag sohasem kell leolvasztással vesződnünk, ugyanakkor meg kell említeni, hogy némileg magasabb zajszintet produkálnak.

A zajszint kérdése abban az esetben kiemelten fontos, ha a hűtőt a saját életterünkben helyeznénk el. Az elfogadható zajszint a hűtőknél a 40 decibel körüli, az ilyen gépek nem okoznak bosszúságot. Ha halk megoldást keresünk, az inverteres motorral rendelkező hűtők jó választást jelenthetnek, hiszen ezek esetében nincs maximális indulási áramfelvétel.

Érdemes szót ejteni az úgynevezett smart hűtőkről is, amelyek számos okosfunkcióval rendelkeznek. Ezek rendszerint jelentősen magasabb árkategóriát képviselnek. Nekünk csupán el kell döntenünk, hogy az okoseszközökre jellemző funkciók megérnek-e számunkra ilyen árkülönbséget.

Ha új hűtőszekrényt kell vásárolnunk, de nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg, a Minikölcsön kisösszegű személyi kölcsöne jó megoldást nyújthat. Különdíj ellenében kifejezetten gyors folyósítás is elérhető; mindez videóazonosítás, elektronikus aláírás és bankszámlamegosztó funkció alkalmazásával.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.