2019. december 6. // Miklós névnap

Szabadtéri mozizás a Haszkovón

2019. szeptember 4. 11:01
A héten ismét felpezsdül a Haszkovó élete. Három napig utcamozizhatunk esténként a a Stromfeld utcában.

Az EKF 2023 pályázat egyik kiemelt jövőbeni helyszíne a panelnegyedként is emlegetett Haszkovó (Jutasi úti lakótelep, Bakonyalja) és környéke, hiszen a veszprémi lakosság negyede itt él. A területet a tervek szerint négy éven belül nem csak fizikailag, hanem programok szempontjából is megreformálnák.

Az embereket a panelházak legfelső emeletéről lecsalogatni hivatott múltheti nyárbúcsúztató után szeptember 5-7 között utcamozit szervez az Agóra Veszprém Kulturális Központ-írja többek közt a Veszprémünk.hu.

A Filmek a falon című programot első alkalommal szervezik meg a 2023 Veszprém Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. Három klasszikus filmet nézhetünk meg ingyenesen esténként 20 órától. Az esemény különlegessége, hogy jelen esetben a mozivásznat a Stromfeld 5. sz. társasház fala helyettesíti majd, így jó idő esetén igazi szabadtéri moziélményt kínál ez a rendezvény is.

Ha az égiek mégsem a szabadtéri filmnézésnek kedveznek, esőhelyszínként az Agóra színháztermében nézhetjük meg az alábbi három filmet:

Szeptember 5., csütörtök – Eszeveszett esküvő

Szinkronizált francia vígjáték, 117' 2017

R.: Eric Toledano, Olivier Nakache
Sz.: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt. (Mozinet)

Szeptember 6., péntek - Mindenki tudja

Szinkronizált, spanyol-francia-olasz dráma, 132' 2019

R.: Asghar Farhadi
Sz.: Penélope Cruz, Javier Bardem

Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre. A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal, többek között az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel. (Mozinet)
A rendezvény a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával valósul meg.

Szeptember 7., szombat - Szerelembe gurulva

Szinkronizált, francia romantikus vígjáték, 107’ 2018

R.: Franck Dubosc
Sz.: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik és kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és a kapuzárási pánikból menekülő férfi barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit. (Hungaricom).

Ge. Á.

További cikkek

Közös karácsonyfát állítanak az Agóránál
Közös karácsonyfát állítanak az Agóránál
A Haszkovó lakótelepet is elérte a karácsonyi hangulat.
Megtartotta első összejövetelét a 2. választókerület tanácsa
Megtartotta első összejövetelét a 2. választókerület tanácsa
Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében számolt be csütörtök délelőtt a választókerületi tanács első összejöveteléről.
Ha önnek tetszett a Haszkovó-buszforduló kopár látképe, van egy rossz hírünk
Ha önnek tetszett a Haszkovó-buszforduló kopár látképe, van egy rossz hírünk
Tavaszig kell várni, hogy zöldbe boruljon a Haszkovó-buszforduló környéke, a fákat viszont már most elültették. Az egymillió fa elnevezésű közösségi faültetési akció keretében 8 darab facsemete a forgalmas buszforduló környékére is került.
Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.
A Lokálpatrióták voltak a mérleg nyelve
A Lokálpatrióták voltak a mérleg nyelve
A városképen és a panelházakon kellene javítani a választáson mandátumot nem szerző Lokálpatrióták szerint. Azt mondják, ha nem tárgyaltak volna a baloldali pártokkal, most nekik is lehetne önkormányzati képviselőjük.
2019. december 6. // Miklós névnap