2021. május 18.
//
Erik névnap

Szabadtéri mozizás a Haszkovón

2019. szeptember 4. 11:01
A héten ismét felpezsdül a Haszkovó élete. Három napig utcamozizhatunk esténként a a Stromfeld utcában.

Az EKF 2023 pályázat egyik kiemelt jövőbeni helyszíne a panelnegyedként is emlegetett Haszkovó (Jutasi úti lakótelep, Bakonyalja) és környéke, hiszen a veszprémi lakosság negyede itt él. A területet a tervek szerint négy éven belül nem csak fizikailag, hanem programok szempontjából is megreformálnák.

Az embereket a panelházak legfelső emeletéről lecsalogatni hivatott múltheti nyárbúcsúztató után szeptember 5-7 között utcamozit szervez az Agóra Veszprém Kulturális Központ-írja többek közt a Veszprémünk.hu.

A Filmek a falon című programot első alkalommal szervezik meg a 2023 Veszprém Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. Három klasszikus filmet nézhetünk meg ingyenesen esténként 20 órától. Az esemény különlegessége, hogy jelen esetben a mozivásznat a Stromfeld 5. sz. társasház fala helyettesíti majd, így jó idő esetén igazi szabadtéri moziélményt kínál ez a rendezvény is.

Ha az égiek mégsem a szabadtéri filmnézésnek kedveznek, esőhelyszínként az Agóra színháztermében nézhetjük meg az alábbi három filmet:

Szeptember 5., csütörtök – Eszeveszett esküvő

Szinkronizált francia vígjáték, 117' 2017

R.: Eric Toledano, Olivier Nakache
Sz.: Jean-Pierre Bacri, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, néhány apró baki után viszont kártyavárként kezd összedőlni az este. Max pedig csak a fejét kapkodja, hogyan tudná megakadályozni a teljes káoszt és megmenteni a nászt. (Mozinet)

Szeptember 6., péntek - Mindenki tudja

Szinkronizált, spanyol-francia-olasz dráma, 132' 2019

R.: Asghar Farhadi
Sz.: Penélope Cruz, Javier Bardem

Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre. A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal, többek között az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel. (Mozinet)
A rendezvény a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával valósul meg.

Szeptember 7., szombat - Szerelembe gurulva

Szinkronizált, francia romantikus vígjáték, 107’ 2018

R.: Franck Dubosc
Sz.: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein

Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik és kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és a kapuzárási pánikból menekülő férfi barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit. (Hungaricom).

Ge. Á.

További cikkek

Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.
Egyedülálló dekorációt kap a Halle 5.
A Hősök egyik frontembere, Mentha arra vállalkozott, hogy nemsokára egyedülálló és Veszprémre jellemző mintát fest az egyik haszkovói tízemeletes tűzfalára. Szavazni már lehet, hogy melyik alkotás valósuljon meg.
Megújulhat a Haszkovó-buszforduló melletti pihenő
Megújulhat a Haszkovó-buszforduló melletti pihenő
Pálinkás Roland, önkormányzati képviselő jelentette be péntek délelőtt, hogy még az idei évben lecserélhetik a Haszkovó-buszforduló melletti öreg épületet, a jövőben pedig egy modern pihenőt és buszvárót építenek, ami a városképet is javítja a lakótelepen.
Így ünnepeld meg a magyar kultúra napját a kanapéról
Így ünnepeld meg a magyar kultúra napját a kanapéról
A borongós januárnak volt évről évre fénypontja a magyar kultúra napja koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal. Ez idén sem lesz másként, legfeljebb annyiban, hogy ezúttal a programokat a nappalinkból követhetjük figyelemmel. Válogatásunkban ezekből ajánlunk néhányat.
Online mozizásra hívnak szombaton a Pannonfíling szervezői
Online mozizásra hívnak szombaton a Pannonfíling szervezői
Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amelyet a vírushelyzet miatt online tartanak meg. A fesztiválon hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit nézheti meg a közönség.
Játék a páros mozijegyekért
Játék a páros mozijegyekért
Kétségkívül beköszöntött az ősz, a szabadtéri elfoglaltságok így háttérbe szorulnak, viszont egy jó mozifilmre bármikor szívesen beülünk. Egy egyszerű kérdés megválaszolásával most megnyerheti tőlünk ehhez a páros Cinema City belépőjét.