2021. május 9.
//
Gergely névnap

Kiskorú prostituált tartott el két férfit Veszprémben

2019. szeptember 3. 11:07
A két, negyvenes éveiben járó férfi tudott róla, hogy kiskorú a prostituált, akit ‘foglalkoztattak’.

A Veszprémi Járási Ügyészség gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei illetőségű, magát kiskorú által folytatott prostitúciós tevékenységből kitartató férfi letartóztatására tett indítványt, amelynek a bíróság helyt adott.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ügy sértettje egy vele szerelmi kapcsolatban álló férfin keresztül 2019 júliusában ismerte meg az idősebb, 47 éves gyanúsítottat, akinek ajánlatát elfogadva a férfi veszprémi lakásába költözött, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytasson. A férfi egy internetes oldalon szerepeltette a kiskorú sértettet, miközben tudott arról, hogy a lány még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét.

A gyanúsított a prostitúciós tevékenységből származó pénzösszeg felét kérte el a kiskorú sértettől, s azon utóbb bűntársával, egy 44 éves férfival osztozott, aki tudott a kiskorú által a lakásban folytatott tevékenységről.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt a gyanúsítottak letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsítottak és a védők is fellebbezéssel éltek.

vehir.hu

További cikkek

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Árokba csúszott egy kamion a 8-as úton, Várpalota közelében péntek délután. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százezer forint értékben lopott cipőket
Több százezer forint értékben lopott cipőket
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves kömlői lakost.
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján elismeréseket adtak át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon.