2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

Működésének 25. jubileumát ünnepli szombaton a veszprémi Zonta Club — a jubileum kettős: a nemzetközi szervezetet száz éve hozták létre.

Az egész napos programsorozat délelőtt a Városháza Kossuth termében megrendezett ünnepséggel indult, majd délután kiállításmegnyitóval folytatódott a Hangvillában, a nap programjára pedig a Mendelssohn Kamarazenekar esti koncertje teszi fel a koronát a Megyeházán.

Sulákné Hontai MáriaSulákné Hontai Mária

A délelőtti, városházi programon Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Club elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz lenne felsorolni, hogy az elmúlt huszonöt évben a klub tagjai mi mindent tettek városért, a rászorulókért, az elesettekért, embertársainkért. Hogy mi a Zonta? Fény, lojalitás, közös teherviselés, becsületesség, menedék.

Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprém büszke közösség, és mind történelmünk, mind jelenünk okot is ad a büszkeségre. Sikereinket azért tudjuk megélni, mert a legfontosabb vágyunk: a biztosnágunk rendben van. Az is sokat elárul egy közösség minőségéről, hogy mit tesz azokkal, hogyan figyel azokra, akik leginkább segítségre szorulnak. Jó látni, hogy Veszprémben nemcsak az önkormányzat dolgozik a biztonság megteremtésén, hanem vannak olyan civil szervezetek és polgárok, akik fontosnak érzik, hogy segítsék a várost ebben a munkában. Hogy ha valaki segítségre szorul, akkor sok civil áll családok, fiatalok mellé a krízisben.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint a Zonta jelenléte Veszprémben meghonosította az egymásra figyelés, a segítségnyújtás szemléletét, működésük példaértékű volt sok más szervezet számára is.

A megemlékezés további részében Horváthné Farkas Beáta, a veszprémi Zonta Club alapító elnöke elevenítette fel a szervezet negyedszázados történetét; Heike Schmidt a Zonta Világszervezet Area 01 direktora köszönetet mondott az alapítóknak; dr. Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta pedig „A gondolat ereje” címmel tartott előadást.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Saját ruhamárkát hívott életre a veszprémi kézis, Ligetvári Patrik
Saját ruhamárkát hívott életre a veszprémi kézis, Ligetvári Patrik
A Telekom Veszprém válogatott balátlövője olyan ruhamárkát szeretett volna, amely az extra magas embereknek is jól áll. Ligetvári Patrikot a menyasszonyával létrehozott This Side-ról kérdeztük.
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Vass László, műgyűjtő és cipészmester sokáig csak előbbi szenvedélyével volt jelen Veszprémben, szombaton viszont megnyílt a Várban a nevéhez kapcsolódó világhírű cipőmárkát és ezen elegáns termékek kézműves gyártását bemutató tárlat is, a Vass Cipőtár. Az ünnepi eseményen Vass László és több kollégája is ellátogatott személyesen a Királynék városába.