2022. január 23.
//
Zelma névnap

A Zonta 25 éve mutat jó példát Veszprémben

Működésének 25. jubileumát ünnepli szombaton a veszprémi Zonta Club — a jubileum kettős: a nemzetközi szervezetet száz éve hozták létre.

Az egész napos programsorozat délelőtt a Városháza Kossuth termében megrendezett ünnepséggel indult, majd délután kiállításmegnyitóval folytatódott a Hangvillában, a nap programjára pedig a Mendelssohn Kamarazenekar esti koncertje teszi fel a koronát a Megyeházán.

Sulákné Hontai MáriaSulákné Hontai Mária

A délelőtti, városházi programon Sulákné Hontai Mária, a veszprémi Zonta Club elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nehéz lenne felsorolni, hogy az elmúlt huszonöt évben a klub tagjai mi mindent tettek városért, a rászorulókért, az elesettekért, embertársainkért. Hogy mi a Zonta? Fény, lojalitás, közös teherviselés, becsületesség, menedék.

Porga Gyula polgármester kijelentette: Veszprém büszke közösség, és mind történelmünk, mind jelenünk okot is ad a büszkeségre. Sikereinket azért tudjuk megélni, mert a legfontosabb vágyunk: a biztosnágunk rendben van. Az is sokat elárul egy közösség minőségéről, hogy mit tesz azokkal, hogyan figyel azokra, akik leginkább segítségre szorulnak. Jó látni, hogy Veszprémben nemcsak az önkormányzat dolgozik a biztonság megteremtésén, hanem vannak olyan civil szervezetek és polgárok, akik fontosnak érzik, hogy segítsék a várost ebben a munkában. Hogy ha valaki segítségre szorul, akkor sok civil áll családok, fiatalok mellé a krízisben.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint a Zonta jelenléte Veszprémben meghonosította az egymásra figyelés, a segítségnyújtás szemléletét, működésük példaértékű volt sok más szervezet számára is.

A megemlékezés további részében Horváthné Farkas Beáta, a veszprémi Zonta Club alapító elnöke elevenítette fel a szervezet negyedszázados történetét; Heike Schmidt a Zonta Világszervezet Area 01 direktora köszönetet mondott az alapítóknak; dr. Medgyaszai Melinda pszichoterapeuta pedig „A gondolat ereje” címmel tartott előadást.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
A Művészetek Háza 2022-ben változatosabbá teszi kiállítási palettáját: új tematikaként jelenik meg a design és az iparművészet. Az Érintkezések/Contacts a kortárs textil-és ékszerművészek legfrissebb munkáit mutatja be.
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten.
A veszprémi fiatalok megcáfolták azt, hogy generációjuk érdektelen lenne a politika és közélet iránt
A veszprémi fiatalok megcáfolták azt, hogy generációjuk érdektelen lenne a politika és közélet iránt
Orbán Balázs, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár volt a veszprémi fiatalok vendége péntek este. Az első alkalommal megrendezett Fiatalok estjén az átalakuló világrendről és a nemzetstratégia kialakításáról is szó esett. Az előadó aktuálpolitika helyett főleg világszintű folyamatokra irányította a figyelmet, amiben az összegyűlt helyi fiatalok interakítv módon partnerek is voltak.
V-busz: a hóhelyzet miatt két járat nem közlekedik menetrendszerűen
V-busz: a hóhelyzet miatt két járat nem közlekedik menetrendszerűen
A 18-as buszok jelenleg csak a csatárhegyi elágazásig közlekednek. Az új sportuszodához bevezető út egyelőre járhatatlan, a 23-as autóbuszok nem kanyarodnak be.