Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Évadnyitó a Pannon Várszínházban!

2019. szeptember 17. 4:02
Hétfőn reggel hivatalosan is megnyitották a 2019/2020-as évadot a Pannon Várszínházban. Az eseményen beszámoltak a színház jelentős történéseiről, az elkövetkezendő évadról, illetve új együttműködési tervet is felvázoltak.

Vándorfi László, a színház igazgatója számokkal is ismertette az előző évad sikerét, hiszen a 2017/18-as évadban hetvenkétezer fizető néző volt, míg a 2018/19-es évben már nyolcvannyolcezerre nőtt a szám. Az ősz eljövetele a nyár összegzését is indokolttá tette, mint kiderült, a nyári előadásokat is beleszámítva a nagysikerű Pál utcai fiúk már a százhuszadik előadáshoz közelít. A nyári időszakban összesen ötvenegyszer lépett színpadra a társulat, ami rekord.

Vándorfi László békés évadot és sok kiváló bemutatót kívánt a város másik két színházának is, így a Veszprémi Petőfi Színháznak, valamint a Kabóca Bábszínháznak, emellett számít a szoros együttműködésre, a Veszprém 2023 kapcsán. A Pannon Várszínház idén hét bemutatóval áll elő, ebből már két darab a nyáron bemutatásra került. Karácsony előtt még a Hairt, a Kőműves Kelement, és egy magyarországi ősbemutatót: Az élet csodaszép című előadást tekinthetik meg a színház szerelmesei. Ezt követi Shakespeare Hamletje, majd év végén Molnár Ferenc, A doktor úr című művét állítják színpadra. Két gyermekelőadással is megörvendeztetik a közönséget, mégpedig a Kalóz kalanddal, az évad második felében pedig A szép, a szende és a szeleburdival, melynek színpadi vázát Süle Zsolttal készítik.

Az úgynevezett főpróbabérletről is szó esett, amely a premier előtti előadásnézést teszi lehetővé a szociálisan és mentálisan hátrányos helyzetűeknek, és a velük foglalkozóknak, mely kezdeményezés a Veszprémi Családsegítő Szolgálat együttműködésével valósul meg.

Dr. Navracsics Judit, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karának dékánja is jelen volt a sajtótájékoztatón, hiszen nem titkolt cél, hogy a Várszínház és az egyetem a jövőben szorosabbra fűzze viszonyát. A dékán elmondta, nagyon örülne neki, ha az egyetemen tanuló hallgatók nemcsak az iskolai falai között kapnák meg a képzést, hanem gyakorlati formában is kamatoztathatnák tudásukat. Főként az idén elindult három új szak hallgatóira illenek rá a színházi feladatkörök, hiszen a kommunikációs- és médiatudomány, a közösségszervezés alapszak, és a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő szak is beindult az egyetemen.

Némedi Lajos alpolgármester üdvözölte a társulatot. Vándorfi László neki külön megköszönte nemcsak a város, de személyes támogatását is.

Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében érkezett, hiszen a színház és a rendőrség jó viszonyt ápol, ami a jövőben is evidens. Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is üdvözölte a társulatot, és sok sikert kívánt a továbbiakhoz.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.